Σάκης Ρουβάς: “Θα ζήσω, όπως επιλέγω εγώ. Όποιος θέλει να βαράει ας βαράει”

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του, την απόφαση του να ασχοληθεί με την υποκριτική, την κριτική που δέχεται για την επιλογή του αυτή, αλλά και για τον σπουδαιότερο ρόλο της ζωής του, αυτόν του μπαμπά, μίλησε σε συνέντευξη του στο Thema people, ο Σάκης Ρουβάς.

Ο πρωταγωνιστής του Ηρακλή, αναφέρθηκε στους προσωπικούς “άθλους’ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε τρυφερή ηλικία λέγοντας:

“Έχω περάσει από δύσκολες καταστάσεις σε διάφορες φάσεις της ζωής μου. Πιστεύω όμως ότι οι δυσκολίες της παιδικής ηλικίας είναι αυτές που αφήνουν σε όλους μας τις πιο έντονες καταγραφές και καθορίζουν το υπόλοιπο της ζωής μας. Μεγάλωσα χωρίς καμία άνεση έχοντας μόνο τα απαραίτητα: ζούσαμε πέντε άτομα σε 45 τ.μ., ουσιαστικά σε ένα δωμάτιο που έσταζε. Επιπλέον, ήρθε και το διαζύγιο των γονιών μου και δυσκόλεψε τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Η ουσία είναι πως μετά, αφού ενηλικιωθείς και πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, θέλεις να αυτοϊαθείς, να δυναμώσεις να πας παρακάτω. Να βρεις τον δικό σου τρόπο εξέλιξης”.

“Για το θέατρο θα σας εξομολογηθώ κάτι ακόμη που λίγοι το γνωρίζουν. Οι γονείς μου ήταν ερασιτέχνες ηθοποιοί και μαζί με μια ομάδα άλλων ανθρώπων, ήταν ιδρυτές της καλλιτεχνικής σκηνής στην Κέρκυρα. Μεγάλωσα μέσα στο θέατρο, γαλουχήθηκα ανάμεσα σε πρόβες και θεατρικές παραστάσεις σε μουχλιασμένα θεατράκια από την υγρασία της Κέρκυρας. Θυμάμαι τον πατέρα και τη μητέρα μου να με βάζουν πάνω στη βέσπα και να πηγαίνουμε μαζί στο θέατρο. Πέντε ετών έπαιξα και τον πρώτο μου ρόλο” εκμυστηρεύτηκε ο Σάκης Ρουβάς.

Σε ότι αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική ο καλλιτέχνης απαντά: “Έχω δεχτεί τόσα πυρά από τη μέρα που ξεκίνησα που τίποτα πια δεν μου προκαλεί εντύπωση. Η ζωή μου όλη είναι ένας αγώνας. Η μητέρα μου λέει ότι 3ων μηνών κόντευα να πεθάνω. Είμαι φτιαγμένος έτσι, να δίνω μια ζωή τον δικό μου αγώνα. Είμαι από τη φύση μου μαχητής. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα για το αν και πως θα ζήσω. Θα ζήσω, και μάλιστα όπως επιλέγω εγώ. Όποιος θέλει να βαράει, ας βαράει”.

Όμως, ποιος είναι ο Σάκης Ρουβάς στο σπίτι; “Ένας κανονικός μπαμπάς μιας πολυμελούς οικογένειας. Ζω με την Κάτια και τα παιδιά κάθε τους βήμα και δραστηριότητα, παίζουμε, διασκεδάζουμε, διαβάζουμε και ταξιδεύουμε όλοι μαζί”, αποκρίνεται ο τραγουδιστής ενώ αναφέρεται ξέχωρα στην σύντροφο της ζωής του.

“Με την Κάτια ένιωσα από την αρχή έναν μαγνητισμό. Για να επιλέξεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα συμπορευτείς και θα κάνεις μαζί του παιδιά πρέπει πραγματικά να το θέλεις. Είναι η σύντροφός που με γειώνει και με απογειώνει και μια καταπληκτική μητέρα που με κάνει υπερήφανο. Στα τόσα χρόνια που είμαστε μαζί ευνόητο είναι ότι υπήρξαν και δυσκολίες. Η δυναμική και η αλήθεια της σχέσης μας όμως, είναι πάντα πιο ισχυρή και ουσιαστική”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβασε περισσότερα στο Thema People.

Read More

And More