Σάκης Τανιμανίδης: Το στενό… μαρκάρισμα του ΣΚΑΙ! Μάθε τι του ζητούν.

Αναμφισβήτητα αυτή ήταν η χρονιά του… Αναμφισβήτητα η χρονιά που μας πέρασε ήταν η χρονιά που ο Σάκης Τανιμανίδης είδε τις μετοχές του στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο να εκτοξεύονται στα ύψη και να πωλούνται χρυσάφι… Ναί, αυτή την χρονιά που μας πέρασε ο Σάκης γεύτηκε αυτό που πάει να πει “απόλυτη επιτυχία”.

Ο “Mr. World Party” σαφέστατα και ήταν ένα από τα πλέον ανερχόμενα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης και στη προ “Survivor” εποχή. Σαφέστατα και μέσα από τις ταξιδιωτικές εκπομπές του, είχε καταφέρει να δώσει έντονα δείγματα γραφής, τα οποία αν κανείς επιχειρούσε να μεταφράσει, καταλάβαινε πως όντως αυτό το παιδί από την Θεσσαλονίκη ήρθε με φόρα στη τηλεοπτική ζωή μας και ήρθε για να μείνει….

Όχι γιατί είναι ωραίος, όχι γιατί μπορεί να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του, όχι γιατί μπορεί τα κοριτσάκια να έχουν βρει στο πρόσωπό του έναν νέο… Sakis, όχι γιατί στα πόδια του σφάζονται περιοδικά και εκπομπές…

Ο Σάκης ήρθε και είναι βέβαιο πως θα μείνει γιατί έχει ταλέντο, γιατί έχει το χάρισμα της επικοινωνίας, γιατί ξέρει να μιλά καλά ελληνικά, γιατί έχει μία αμεσότητα και έναν γλυκό τρόπο με τον οποίο μπορεί να μιλήσει στο κόσμο, γιατί είναι ευγενής (πόση ακόμα τηλεοπτική καφρίλα να ανεχθούμε γιατί έτσι θέλουν να μας την επιβάλλουν κάποιοι…), γιατί έχει χιούμορ και αυτοσαρκάζεται, αλλά και γιατί έχει μία άλλη διαφορετική τηλεοπτική περπατησιά.

Αν εξαιρέσει κανείς την πραγματικά ικανοποιητική του εμφάνιση στο “Survivor”, ο Σάκης Τανιμανίδης έχει μία άλλη τηλεοπτική κοσμοθεωρία, έχει μία άλλη τηλεοπτική ματιά, έχει μία άλλη τηλεοπτική αντίληψη, από την οποία μπορεί κανείς να περιμένει fresh τηλεοπτικά πράγματα από ΄κείνον. Πως να σου το πω λατρεμένη; Έχει μία άλλη, εναλλακτική προσέγγιση απέναντι στο γυαλί κι αυτό φάνηκε και μέσα από το “World Party”. Ταξιδιωτικά έκαναν και κάνουν πολλοί, σαν το “World Party”, δεν ήταν και δεν είναι καμία εκπομπή.

Γι΄ αυτό ,λοιπόν, και δεν τρελαίνομαι για την παρουσία του στο “Survivor” – γιατί εκεί υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο και πολύ δεσμευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί -, αλλά για τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει να μας κάνει και φέρουν την υπογραφή του. Η ελληνική τηλεόραση άλλωστε πάσχει σοβαρά από έλλειψη φαντασίας και πρωτοπορίας.

Όλα αυτά φυσικά τα έχουν διαπιστώσει και στον ΣΚΑΙ, όπου πραγματικά θέλουν να κρατήσουν τον Σάκη Τανιμανίδη στο δυναμικό τους με κάθε τρόπο και εννοείται και στη μετά “Survivor” εποχή και αυτός είναι και ο λόγος που αυτή την εποχή τον… μαρκάρουν στενά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω οι του ΣΚΑΙ ζητούν από τον γνωστό παρουσιαστή να δραστηριοποιηθεί και στο α΄ μισό της σεζόν, πριν βγει στον αέρα το “Survivor 2”. Με άλλα λόγια του ζητούν να αναλάβει τηλεοπτική δράση από τον Οκτώβρη μέχρι και την ανατολή του 2018, που θα βγει στον αέρα και πάλι το επιτυχημένο… αγριάλιτι.

Ομως, για την ώρα απ ΄ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο Σάκης Τανιμανίδης αντιστέκεται σθεναρά, γιατί πιστεύει πως καλό είναι μετά απ ΄όλη αυτή την τεράστια επιτυχία που έζησε και μετά απ΄ όλη αυτή την υπερέκθεση που μοιραία ήρθε στο δρόμο του, για λίγο να… σβήσει τις μηχανές και να ξεκουραστεί.

Να χαμηλώσει τα φώτα και να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από την τηλεόραση, μέχρι τον Φλεβάρη όπου και πάλι αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των τηλεοπτικών γεγονότων και όλα τα βλέματα να είναι στραμμένα επάνω του.

Και η αλήθεια είναι, πως αν κανείς έχει τον τρόπο και την σοφία και δεν εθιστεί από την μαγική δύναμη της τηλεόρασης, το μυστικό για να μείνει για χρόνια στο τηλεοπτικό προσκήνιο και να κάνει μία ζηλευτή πορεία, είναι η…. ψυχραιμία.

Η ψυχραιμία για να διαχειριστεί σωστά την εικόνα του και τα τηλεοπτικά του βήματα. Η ψυχραιμία για να μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξέρει τι ακριβώς του συμβαίνει και γιατί… Η ψυχραιμία για να μην την… ψωνίσει και θεωρήσει πως αυτός είναι το κέντρο του κόσμου.

Άλλωστε, η τηλεοπτική ιστορία έχει δείξει πως όσοι ήταν αχόρταγοι και αλαζόνες το πλήρωσαν ακριβά. Μην ξεχνάς λατρεμένη πως με μαθηματική ακρίβεια, η αλαζονεία προηγείται της πτώσης…

Read More

And More