Σάκης Τανιμανίδης: Το συγκινητικό βίντεο με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Floyd! «Είμαστε όλοι Ίδιοι»

Σάκης Τανιμανίδης: Το συγκινητικό βίντεο με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Floyd! «Είμαστε όλοι Ίδιοι» | tlife.gr

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd o Σάκης Τανιμανίδης δημοσίευσε ένα βίντεο από τη εκπομπή World Travel όταν είχε ταξιδέψει στη Ζάμπια και είχε κάνει ένα υπέροχο γύρισμα σε ένα σχολείο. Εκεί είχε εξηγήσει στα παιδιά με απλά λόγια και δείχνοντάς τους δυο μήλα ένα πράσινο και ένα κόκκινο ότι μπορεί να μοιάζουμε διαφορετικοί αλλά τελικά «είμαστε όλοι ίδιοι»!

Ο Σάκης αγανακτισμένος από τη δολοφονία του 46χρονου από αστυνομικό που τον πίεζε για πάνω από 300 δευτερόλεπτα στο λαιμό έχοντάς τον πεσμένο στο έδαφος και ενώ εκείνος παρακαλούσε να τον αφήσει λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Δες το βίντεο και διάβασε όσα έγραψε:

Αυτές τις μέρες σκέφτομαι συνεχώς αυτό το βίντεο από ένα σχολείο στη Ζάμπια

Δεν το καταλαβαίνω. Προσπαθώ να το δώ από κάθε πλευρά, αλλά δεν καταλαβαίνω πως το 2020 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν κατώτερους (οπότε και άξιους κακομεταχείρησης) άλλους συνανθρώπους τους βάση του χρώματός τους, της θρησκείας τους, του φύλου τους η της σεξουαλικότητάς τους. Κι όσο δε το καταλαβαίνω, τόσο πιο πολύ θυμώνω!
Το συμπέρασμα είναι πως η ρατσιστική συμπεριφορά δεν κληρονομείται, αλλά «μαθαίνεται» από μικρή ηλικία. Ας μάθουμε στα παιδιά μας, λοιπόν, ότι «Είμαστε όλοι Ίδιοι»

READ more