Σάντρα Βουτσά: Έντονη κόντρα με τη δεύτερη σύζυγο του Κώστα Βουτσά, Θεανώ Παπασπύρου για τον “θησαυρό” του

Έντονη διαμάχη φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα στην πρωτότοκη κόρη του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, Σάντρα Βουτσά και στη δεύτερη σύζυγο του, Θεανώ Παπασπύρου.

Αφορμή για τη ρήξη στη σχέση τους, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Κώστα Βουτσά, στάθηκε ένας εικαστικός θησαυρός που είχε συλλέξει παλιότερα ο αγαπημένος κωμικός με σκοπό να τη μοιράσει στα παιδιά του. Πρόκειται για μια σειρά από πίνακες διάσημων ζωγράφων, οι οποίοι όπως καταγγέλλει στον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια και την Espresso η Σάντρα Βουτσά βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στο σπίτι της Θεανώς Παπασπύρου – μητέρας των δύο αδελφών της, Θεοδώρας και Νικολέττας- και, παρά την επιθυμία του αείμνηστου καλλιτέχνη, εκείνη αρνείται να τους δώσει υποστηρίζοντας πως είναι δικοί της.

«Ο πατέρας μου αγαπούσε ιδιαίτερα την τέχνη της ζωγραφικής και είχε άποψη, καθώς ήταν μανιώδης συλλέκτης πινάκων. Επισκεπτόταν συχνά εκθέσεις σε διάφορες γκαλερί και πραγματοποιούσε αγορές έπειτα από συμβουλές που το έδιναν γνώστες του αντικειμένου. Ο ίδιος είχε αγοράσει πολλούς πίνακες κάνοντας έτσι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον, αφού ορισμένοι από αυτούς έχουν μεγάλη αξία» παραδέχεται στην εφημερίδα η Σάντρα Βουτσά και συνεχίζει: «Πάντοτε έλεγε ότι ήθελε αυτή η συλλογή του να μοιραστεί στις τρεις κόρες του – σε εμένα, στη Νικολέττα και τη Θεοδώρα. Ο μικρός Φοίβος δεν υπήρχε ακόμα τότε, ούτε σαν ιδέα, αφού ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί ακόμη ούτε την Εύη Καραγιάννη. Το ότι ήθελε να μας μοιράσει τους πίνακες, δεν το έλεγε μόνο σε εμάς, αλλά και σε κουβέντες με φίλους και γνωστούς του-το έλεγε ακόμα και σε εκπομπές.

Όπως αναφέρει η Σάντρα, οι πίνακες αποκτήθηκαν την εποχή που ο Κώστας ήταν παντρεμένος με τη Θεανώ Παπασπύρου και, μετά τον χωρισμό τους, εκείνη προθυμοποιήθηκε να τους φυλάξει στο σπίτι στο Κολωνάκι, ώστε να τους μοιράσει όταν έρθει η ώρες. «Αυτή ήταν υποτίθεται η συμφωνία. Άλλωστε, τα έργα τέχνης αποκτήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με χρήματα του πατέρας μου. Η Θεανώ δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό. Όταν, όμως,  μετά τον θάνατό του, της έκανα κρούση για το θέμα, υπήρξε από την πλευρά της μια απάντηση του στιλ “είναι δικά μου, δεν τα δίνω!”. Εγώ σιχαίνομαι τους θρασύδειλους, μου αρέσουν άνθρωποι που έχουν κότσια. Θα μπορούσε η κυρία Παπασπύρου να είχε πει πριν τον θάνατο του πατέρα μου “κοίταξε Κώστα, εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι πίνακες είναι δικοί μου και δεν θέλω να τους μοιράσω ή θέλω να τους μοιράσω μόνο στις δικές μου κόρες”. Αφού λοιπόν εκείνη μού έδωσε τελεσίγραφο κι εγώ προχωρώ αναλόγως» προειδοποιεί η Σάντα που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά.

«Εννοείται πως θα κάνω ό,τι χρειασεί για να πάρω αυτά που άφησε ο πατέρας μου. Διότι το πρώτο είναι αυτό: Πρόκειται για κάτι που μου άφησε ο πατέρας μου, και δεν έχει αυτή δικαίωμα να το κρατάει!».

 

Read More

And More