Σασμός – Ορφέας Αυγουστίδης: Αυτός είναι ο λόγος που είπε το «ναι» στη σειρά του Alpha

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο «Αστέρης» από την επιτυχημένη σειρά του Alpha, Σασμός, στο περιοδικό ΟΚ! και τη Μαρία Παπαϊωάννου. Ο γνωστός ηθοποιός εξήγησε γιατί το να πρωταγωνιστήσει στο εν λόγω έργο ήταν πρόκληση για εκείνον.

«Ο Σασμός είχε από την αρχή ένα ατού. Ένα καστ με το οποίο ήθελα να συνεργαστώ. Πρόκειται για ηθοποιούς με τους οποίους μπορώ να επικοινωνήσω στο ίδιο φάσμα. Όταν βρίσκεις τον δικό σου κώδικα μέσα σε μια δουλειά, σημαίνει ότι έχεις την ελευθερία και τα μέσα να παίξεις με τους όρους που εσύ αντιλαμβάνεσαι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.. Σκέφτηκα ότι θα πάω κάπου όπου δεν θα πρέπει να πλησιάσω στα μέτρα κάποιου άλλου, γιατί βρίσκονται ήδη πολύ κοντά σε εμένα. Κι αυτό είναι το ζητούμενο» ανέφερε αρχικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Ορφέας Αυγουστίδης: «Επομένως ήταν η ιδανική συνθήκη να μάθω αυτό το φορμάτ. Είναι μια δουλειά που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Δεν έχω κάνει ποτέ έναν ρόλο που εξελίσσεται, ξετυλίγεται και έχει μια διαδρομή 150 επεισοδίων. Έχω κάνει το πολύ 25 επεισόδια. Οπότε είναι κι αυτό μια πρόκληση.

σ

Ένας άλλος βασικός λόγος που είπα το “ναι” είναι ο τρόπος που μοιράστηκε μαζί μου το όραμά του ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος. Επιθυμούσε να “ακουμπήσουμε” τις σχέσεις. Να μη μας ενδιαφέρουν απλά οι άνθρωποι και οι χαρακτήρες, αλλά το πώς θα αντιδράσουν στα όσα τους συμβαίνουν».

Αλήθεια, η μητέρα του Μαρία Τζομπανάκη, με την οποία συνεργάζεται για πρώτη φορά, ήταν ένας ακόμη λόγος για να πει το «ναι» στη σειρά; Ο ηθοποιός από τον Σασμό απάντησε πως «έγιναν ταυτόχρονα τα πράγματα. Δεν είναι ότι με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν “Ορφέα, θα παίξεις στον Σασμό; Θα παίξει και η μαμά σου”. Μόλις όμως αρχίσαμε να βλέπουμε ότι θα είμαστε μαζί, σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να βρεθούμε με τη μαμά. Και το ευχαριστιόμαστε πολύ γιατί όσο περνάει ο καιρός η σειρά γίνεται όλο και πιο ζουμερή».

Read More

And More