Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Χωρίς φαρμακεία, γιατρούς και δικηγόρους!

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Χωρίς φαρμακεία, γιατρούς και δικηγόρους! | tlife.gr

Χωρίς τρόλεϊ και λεωφορεία για τέσσερις ώρες και σήμερα η Αθήνα, χωρίς φαρμακεία, γιατρούς και δικηγόρους η χώρα. Στάσεις εργασίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κλειστά τα φαρμακεία
“Λουκέτο” και σήμερα στα φαρμακεία της χώρας, καθώς οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Τα φαρμακεία της χώρας θα μείνουν κλειστά και την Παρασκευή. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, τις ημέρες της απεργίας θα λειτουργήσουν φαρμακεία ασφαλείας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει ταλαιπωρία για τους πολίτες. Οι ουρές έξω από τα φαρμακεία άλλωστε έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες καθημερινή εικόνα.
Γιατροί
Στον… απεργιακό στίβο κατέρχονται από σήμερα Πέμπτη και οι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ.
Αποφασίστηκε λοιπόν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη και 48ωρη κινητοποίηση τις ημέρες που θα συζητείται στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο. Τότε, θα πραγματοποιηθεί και πανιατρικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Οι γιατροί ζητούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και άμεση έναρξη δημόσιου διαλόγου.
Μετακινήσεις
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει και σήμερα Πέμπτη για τέσσερις ώρες η Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον ΗΛΠΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας ξανά από τις 11:00 έως τις 15:30. Κανονικά θα κινηθούν το Μετρό και ο ΗΣΑΠ.
Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, ακινητοποιημένα θα μείνουν και την Πέμπτη τα τρένα του ΟΣΕ. Δεκάδες δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου, δε θα πραγματοποιηθούν. Ακινητοποιημένος και ο Προαστιακός.
Αποχή και από τους δικηγόρους
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή πραγματοποιούν οι δικηγόροι όλης της χώρας, με εξαίρεση εκείνους της Αθήνας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα αποφασίσει άμεσα για το αν θα κατέλθουν τα μέλη του σε απεργία ή όχι.
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι θα προχωρήσουν, σήμερα, οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

READ more