Σε καραντίνα για 14 μέρες η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, 20 κρούσματα κορονοϊού

Από τη στιγμή που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό η γυναίκα, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της στη δομή στη Ριτσώνα. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων που επίσης μένουν στη Ριτσώνα, όπως διαπιστώθηκε χθες, οι 20 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Έτσι, από το πρωί της Πέμπτης (02.04.2020) ανακοινώθηκε ότι τίθεται σε καραντίνα η δομή με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και σε συνεργασία υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ και η δήμαρχος Χαλκίδας.

Στη Ριτσώνα βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό.

Η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, η οποία ξεκίνησε από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More