Θλίψη στην κηδεία του Φαίδωνα Γεωργίτση – Το τελευταίο χειροκρότημα από συγγενείς και συναδέλφους

Τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου χθες σφάλισαν για πάντα. Ο James Dean, της Ελλάδας όπως αποκαλούσαν τον γοητευτικό Φαίδωνα Γεωργίτση έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων γεμίζοντας θλίψη τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όλη την Ελλάδα που τον αγάπησε μέσα από τις ταινίες του. Οι αγαπημένοι του σήμερα το μεσημέρι, έδωσαν  το τελευταίο χειροκρότημα στον ηθοποιό αλλά και στον άνρθρωπο, Φαίδωνα Γεωργίτση!

Η σύζυγός του Μπέτσι, η κόρη του Μαρίζα, ο γιός του Ραφαέλλος αλλά και οι συνάδελφοί του, τον αποχαιρέτησαν σήμερα και στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης

H σύζυγος ο γιος και η κόρη του Φαίδωνα Γεωργίτση, αποχαιρετούν τον άνθρωπό τους

To στεφάνι της Μαίρης Χρονοπούλου συγκίνησε τους πάντες “Αγόρι απέναντι αντίο” έγραψε η ηθοποιός αποχαιρετώντας τον αγαπημένο φίλο και συνάδελφο.

Άννα Φόνσου

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Θάνος Καληώρας

Σπύρος Μπιμπίλας Ζαχαρίας Ρόχας

Ελίνα Ακριτίδου

Σάρα Εσκενάζη

Αλμπέρτο Εσκενάζη-Ελίνα Ακριτίδου-Νίκος Σταγόπουλος-Σάρα Εσκενάζη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη με ένα μπουκέτο λευγκά χρυσάνθεμα

Φωτογραφίες : Πέτρος Χόντος

Ο «Έλληνας Τζέιμς Ντιν» όπως τον αποκαλούσαν πριν γίνει ένας ταλαντούχος ηθοποιός σπούδαζε στην Σχολή Ναυτικών – για χατήρι των γονιών του – αλλά σύντομα κατάλαβε ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει επαγγελματικά. Μέσα σε λίγους μήνες την παράτησε και ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής, αφού ήξερε πως αυτό του ταιριάζει καλύτερα.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα αφού εκτός από τις κακουχίες της εποχής που έζησε, έφυγε από την ζωή και η αδερφή του έπειτα από ένα ατύχημα που είχε. Εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω και με το χαμόγελο του και την αισιοδοξία του τα κατάφερε και έπαιξε σε αρκετές πετυχημένες ταινίες όπως: «Κόκκινα Φανάρια», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», ‘Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και πολλές ακόμα.

Ο Φαίδων, υπήρξε παντρεμένος δύο φορές στην ζωή του, ωστόσο ενδιάμεσα μεσολάβησαν και αρκετά φλερτ με συναδέλφους του, όπως αυτό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Μπέττυ Αρβανίτη και η δεύτερη ήταν η Μπέτσυ με την οποία απέκτησε και τα δύο του παιδιά τον Ραφαέλλο και την Μαρίζα.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο ηθοποιός ζούσε στο εξοχικό του στο Κορωπί, όπου είχε φτιάξει το θέατρο «Κεκρωπία».

Read More

And More