Σε πειραματικό στάδιο το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού!

Ευχάριστα νέα φέρνουν οι επιστήμονες για τον καρκίνο του μαστού και το νέο εμβόλιο που ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση του.

Το εμβόλιο για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του ιατρικού και επιστημονικού κόσμου, καθώς πρόκειται για μια ασθένεια που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τον γυναικείο πληθυσμό.

Πριν από λίγο καιρό, το εμβόλιο βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο σε ζώα και οι ερευνητές μελετούσαν τα αποτελέσματα του στα ποντίκια. Τώρα, όμως, το πείραμα κάνει ένα βήμα παραπάνω και αρχίζει να εφαρμόζεται και σε ανθρώπους. “Αν το εμβόλιο έχει στον άνθρωπο τα ίδια δραστικά αποτελέσματα που έχει στα ποντίκια, αυτό θα ήταν εκπληκτικό”, λέει μέλος της ερευνητικής ομάδας του εμβολίου στο BBC.

Η ομάδα των ερευνητών ισχυρίζεται πως αν κατορθώσει να φτιάξει το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού, αυτά θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα. Διότι, μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί, αφού ο καρκίνος αναπτύσσεται μέσα στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και δεν είναι όπως ένας ιός, που μπορεί να αντιμετωπιστεί από ένα εμβόλιο.

Προς το παρόν, τα δυο εμβόλια που υπάρχουν κατά του καρκίνου, λειτουργούν εναντίον του ιού που προκαλεί τον καρκίνο και όχι κατά του ίδιου του καρκίνου. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι, ακόμη και αν η δημιουργία του εμβολίου πάρει αρκετό χρόνο για να βγει στο εμπόριο.

Read More

And More