Site icon TLIFE

Σε ποιες τροφές βασίζεται η καλή διατροφή για την καρδιά

Heart health concept with related foods in white heart shaped bowl. potato red peppers, broccoli, radish, red onion, garlic, dry beans, almonds, nuts, and other legumes were arranged in heart shape plate on blackboard with drawing of pulse trace.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη βάση δεδομένων θρεπτικών ουσιών του οργανισμού ESHA, διατροφολόγοι αναλυτές βρήκαν τις 25 κορυφαίες τροφές για πιο υγιή καρδιά και τις κατέταξαν με βάση έναν γενικό δείκτη.

Ο δείκτης αυτός εξετάζει την αναλογία των “καλών” θρεπτικών ουσιών (εκείνες που καταπολεμούν την υψηλή χοληστερόλη) με τις “κακές” θρεπτικές ουσίες (εκείνες που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς).

Για τον υπολογισμό της βαθμολογίας της κάθε τροφής, οι αναλυτές διαίρεσαν το ποσοστό της ημερήσιας απαιτούμενης πρόσληψης σε σελήνιο, βιταμίνη Β3, μαγνήσιο και ασβέστιο (“καλά” θρεπτικά συστατικά) με το ποσοστό της αντίστοιχης πρόσληψης σε λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη (“κακά” θρεπτικά συστατικά).

Διάβασε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

© 2025 tlife.gr