Σε ποιο γκρουπ ημιτελικών θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στην Γιουροβίζιον ;

Στον απόηχο των εγχώριων… τηλε-παρατράγουδων που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τον φετινό διεθνή μουσικό διαγωνισμό και με το θέμα που έχει προκύψει με τις υποψηφιότητες των καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας για να φύγουν για Γερμανία, ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί, τα γκρουπ των χωρών που θα εμφανιστούν στους δύο ημιτελικούς της Γιουροβίζιον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Apollo Theatre του Ντίσελντορφ, την παρουσίασε η Judith Rakers, μία από τις παρουσιάστριες του διαγωνισμού, ενώ κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης έγινε και η τελετή παράδοσης στο δήμαρχο της διοργανώτριας πόλης του «κλειδιού της διοργάνωσης» από το δήμαρχο της πόλης που φιλοξένησε τον προηγούμενο διαγωνισμό.

Στη συνέχεια έγινε η κλήρωση για την κατάταξη και αν η κάθε χώρα διαγωνιστεί στο πρώτο ή στο δεύτερο μισό του κάθε ημιτελικού αλλά χωρίς αυτή να είναι η ακριβής σειρά τους. Έτσι, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού, ενώ κάπου εδώ αξίζει επίσης να αναφέρουμε, πως ήδη οι συζητήσεις στα ξένα portals έχουν «ανάψει» για το αν θα υπάρξει δήλωση ή παρουσία στον διαγωνισμό και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ…

Συγκεκριμένα ,λοιπόν, οι χώρες θα διαγωνιστούν στο 56ο φεστιβάλ της Γιουροβίζιον με τον παρακάτω τρόπο :

1ος Ημιτελικός – 10 Μαΐου

Αλβανία
Αρμενία
Γεωργία
Ελβετία
Νορβηγία
Πολωνία
Ρωσία
Σερβία
Τουρκία
Φινλανδία

Στο δεύτερο μέρος…

Άγιος Μαρίνος
Αζερμπαϊτζάν
Ελλάδα
Ισλανδία
Κροατία
Λιθουανία
Μάλτα
Ουγγαρία
Πορτογαλία

2ος Ημιτελικός – 12 Μαίου

Αυστρία
Βέλγιο
Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Κύπρος
Μολδαβία
Ολλανδία
Ουκρανία
Σλοβακία
Σουηδία

Στο δεύτερο μέρος…

Βουλγαρία
Δανία
Εσθονία
Ιρλανδία
Ισραήλ
Λετονία
Λευκορωσία
Π.Γ.Δ.Μ.
Ρουμανία
Σλοβενία

Read More

And More