Σεισμός στη Σάμο:”Γιώργο χανόμαστε”, το τηλεφώνημα που σόκαρε το Γιώργο Αυτιά

Τρόμος στη Σάμο από τον φονικό  σεισμό των 6,7 ρίχτερ, ο οποίος είχε τραγικό απολογισμό, με θύματα δύο μαθητές  Λυκείου, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 17 ετών που έχασαν την ζωή τους, όταν παλιό κτίριο κατέρρευσε και τους καταπλάκωσαν τα χαλάσματα. Μέχρι στιγμής οι τραυματίες είναι 8 και σύμφωνα με τον Γιώργο Αυτιά με τον οποίο επικοινώνησε το Tlife υπάρχει γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε όταν μαρμάρινη πλάκα έπεσε στο κεφάλι της, την ώρα που περπατούσε στην παραλία και συνέβη ο σεισμός. “8 τραυματίες μέχρι στιγμής, έπεσε μία πλάκα,μία μαρμάρινη πλάκα στο κεφάλι μιας γυναίκας που περπατούσε, έχει πλημμυρίσει η παραλία στη κυριολεξία, μιλάμε για μισό μέτρο, τα αυτοκίνητα έγιναν βάρκες”

Οι εικόνες από τη θάλασσα που βγήκε στη… στεριά είναι από το Samos 24.

Ο Γιώργος Αυτιάς κατάγεται από τη Σάμο, εκεί γεννήθηκε, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ωστόσο, ακόμα και αργότερα όταν εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του, στην Αθήνα, ποτέ δεν διέκοψε τους ισχυρούς δεσμούς με το αγαπημένο του νησί, καθώς εκεί,  όπως λέει, στο Tlife, έχει συγγενείς, φίλους και διατηρεί σπίτι που το επισκέπτεται συνήθως ,το καλοκαίρι.

Όπως είπε ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής “Καλημέρα” που προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο, νωρίς, το πρωί στον ΣΚΑΪ, εκείνη τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός ήταν στο γραφείο του και έκανε σύσκεψη για την εκπομπή του.  Εκείνη την ώρα όπως είπε  ”χτύπησε το τηλέφωνο του και συγγενικό του πρόσωπο, τον καλούσε από τη Σάμο. Βλέπω να χτυπάει το τηλέφωνο από τη Σάμο, απαντώ και μου λένε Γιώργο αυτή την στιγμή χανόμαστε. Λέω τι συμβαίνει, μου λέει, σεισμός. Εγώ είχα να ακούσω για σεισμό στη Σάμο, είχα να ζήσω σεισμό όταν μου μιλούσε η γιαγιά μου και μου έλεγε ότι είχαν πέσει σπίτια τον καιρό εκείνο. Ο πρώτος μου ξάδελφός ήταν, μου λέει, χανόμαστε και μετά κόπηκε η γραμμή, αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν ότι την ώρα που εμείς εδώ, σειόμασταν, κατάλαβα ότι μεγάλο σεισμός γινόταν στο νησί”.

Οι φωτογραφίες είναι από τον Νίκο Χατζηιακώβου και το site Samos Voice 


Γεμάτος αγωνία ο Γιώργος Αυτιάς επικοινώνησε με τις αρχές προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τους νεκρούς, τους  τραυματίες και τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο νησί.
“Μας ενημέρωσαν ότι έπεσε ο μεγάλος τρούλος στο Καρλόβασι, στην εκκλησία της Παναγιάς, μία εκκλησία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων και από κει και πέρα ρώτησα οι άνθρωποι μου είπαν ότι είναι καλά, γιατί ανησύχησα. Ακόμη δεν έχω ρωτήσει για το σπίτι μου, δεν έχω ρωτήσει γιατί μες το γενικό κακό είναι περιττό να ρωτάς για σένα, πρέπει να βλέπεις τι ακριβώς συμβαίνει στη κοινωνία. Το σπίτι μου βρίσκεται στο επίκεντρο, είναι πολύ κοντά στην εκκλησία που έπεσε ο τρούλος…σημασία τώρα έχει να είναι καλά οι άνθρωποι. Εγώ στο νησί έχω ξαδέλφια και φίλους καθώς μία γιαγιά που είναι υπέργηρη, μου είπαν ότι είναι καλά” συμπλήρωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής “Καλημέρα”.

Read More

And More