Σελίν Ντιoν: Τα χτυπήματα της μοίρας στην πολυτάραχη ζωή της – Τα δύσκολα χρόνια, οι θάνατοι και η ανίατη ασθένεια

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει εδώ και λίγα 24ωρα η αποκάλυψη της Σελίν Ντιον πως πάσχει από μία σπάνια, ανίατη, νευρολογική ασθένεια.

H 54χρονη διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram πως η πάθηση που την ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια και της προκαλεί σπασμούς σε ολόκληρο το σώμα της ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και προσβάλει ένα άτομο στο εκατομμύριο.

Η πάθηση αυτή, όσο εξελίσσεται, μετατρέπει τους ασθενείς σε αγάλματα προκαλώντας μυϊκή ακαμψία.

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια ασθένεια, η οποία επηρεάζει τους μυς και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Μέσα από την ανάρτησή της, ανακοινώθηκε και η αναβολή της Ευρωπαϊκής της περιοδείας για το 2024. Ανάμεσα στις χώρες που θα επισκεπτόταν ήταν και η Ελλάδα, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αξίζει να αναφέρουμε όμως, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που  η 54χρονη τραγουδίστρια έρχεται αντιμέτωπη με τη δύσκολη πλευρά της ζωής.

Η Σελίν Ντιον λατρεύτηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η ζωή της σημαδεύτηκε από μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες, «σφραγίστηκε» όμως και από προσωπικές τραγωδίες, καθώς και πάρα πολύ δύσκολες προκλήσεις.

Οι μεγάλες «μάχες» της ζωής της

Η 54χρονη Σελίν Ντιον γεννήθηκε στο Σαρλμάν, ένα προάστιο του Μόντρεαλ και είναι το μικρότερο από τα δεκατέσσερα παιδιά φτωχής οικογένειας Γαλλοκαναδών. Προέρχεται από μουσική οικογένεια, αφού οι γονείς της είχαν ένα μουσικό μπαρ, η μητέρα της έπαιζε βιολί και ο πατέρας της ακορντεόν.

Η ίδια μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες, ήταν το μικρότερο από τα 14 παιδιά μιας δεμένης οικογένειας και παρά τις δυσκολίες μεγάλωσε σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον.

Το πρώτο «χτύπημα»

Η γνωστή τραγουδίστρια είδε για πρώτη φορά την σκληρή πλευρά της ζωής όταν το 1993 η αγαπημένη 16χρονη ανιψιά της, Kαρίν πέθανε στην αγκαλιά της από επιπλοκές που σχετίζονται με την κυστική ίνωση, ανέφερε το People.

«Την είχα στην αγκαλιά μου. Άρχισα να σιγοτραγουδάω στο αυτί της και από το πουθενά έκλεισαν τα μάτια της», είχε δηλώσει τότε η Σελίν Ντιον.

Η απώλεια του πατέρα της

Δέκα χρόνια μετά, η Σελίν Ντιον έχασε τον πολυαγαπημένο της πατέρα, Aντεμάρ Ντιoν, ο οποίος πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 80 ετών.

Τα δάκρυα επί σκηνής όταν ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα της

«Είναι πολύ δύσκολο, όταν χάνεις έναν γονιό, όταν χάνεις έναν στενό, στενό, στενό άνθρωπο. Όσο χρονών κι αν είναι. Ακόμα κι αν το περιμένεις, δεν μπορείς ποτέ να είσαι προετοιμασμένος για αυτό» είχε πει σε άλλη συνέντευξή της στον Λάρι Κινγκ 2004.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Ο θάνατος του συζύγου της

Το 2016 η Σελίν Ντιόν ήρθε για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με ένα φρικτό γεγονός όταν ο σύζυγός της, Ρενέ Ανζελίλ, έφυγε από τη ζωή, κάτι που της στοίχισε πάρα πολύ.

Ήταν 73 ετών και έδινε πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο Ρενέ Ανζελίλ πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με όσα είχαν μεταδώσει τα ξένα μέσα.

Ο Ρενέ Ανζελίλ, ο οποίος ανακάλυψε την τραγουδίστρια, Σελίν Ντιον όταν εκείνη ήταν 12 ετών, την παντρεύτηκε και κρυβόταν πίσω από την τεράστια καριέρα της.

Εν τω μεταξύ, ο Ανζελίλ πάλεψε με τον καρκίνο όταν τα παιδιά τους ήταν μικρά. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο λαιμό το 1998, ανέφερε η Montreal Gazette. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του συζύγου της, η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της την απόφασή της να βάλει στον «πάγο» την καριέρα της ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στην κατάσταση της υγείας του, καθώς και στα παιδιά τους.

Μετά από δεκάδες γύρους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, θεραπεύτηκε από την ασθένεια το 2000, όμως ο καρκίνος επέστρεψε το 2013 και πέθανε τον Ιανουάριο του 2016. Δύο μέρες μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, ο αδελφός της Ντιόν, Ντάνιελ, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, επίσης από καρκίνο, ανέφερε το CBC.

Δύο μόλις ημέρες μετά το προσωπικό της δράμα θα κορυφωθεί με τον θάνατο του αδελφού της Ντάνιελ, ο οποίος έπασχε επίσης από καρκίνο.

Η Σελίν Ντιόν επέστρεψε στις εμφανίσεις ένα μήνα αργότερα και απέτισε φόρο τιμής στον σύζυγό της: «Καταλάβαινα ότι η καριέρα μου ήταν κατά κάποιο τρόπο το αριστούργημα του, το τραγούδι του, η συμφωνία του. Η ιδέα να την αφήσει ημιτελή θα τον είχε πληγώσει τρομερά».

Η δική της μάχη με τα πρόβληματα υγείας

Η μεγάλη αυτή ψυχολογική φόρτιση ωστόσο είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγείας της. Η Σελίν Ντιόν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Τον Φεβρουάριο του 2012, παραλίγο να χάσει την ικανότητά της να τραγουδά όταν διαγνώστηκε με «αδυναμία στη δεξιά φωνητική της χορδή» αφού υπέφερε από ιογενή ασθένεια.  Μετά από οκτώ εβδομάδες ανάπαυσης, επέστρεψε στη σκηνή τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Το 2018, η Σελίν Ντιόν αναγκάστηκε ξανά να ακυρώσει περισσότερες εμφανίσεις, αφού άρχισε να υποφέρει από μια διαταραχή που κάνει τη βαλβίδα στο αφτί να παραμένει ανοιχτή. 

Τώρα που έχει SPS, αντιμετωπίζει την πιθανότητα να χάσει την ικανότητα να περπατάει ή να μιλάει, καθώς η πάθηση επηρεάζει το νευρικό σύστημα, «ειδικά τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό», ανέφερε το CNN, επικαλούμενο το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικό.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Φωτογραφίες: Splash/Ideal Images

Read More

And More