Σεβαστείτε τη μνήμη της γυναίκας μου!

Σεβαστείτε τη μνήμη της γυναίκας μου! | tlife.gr

To TL!FE κάνει σεβαστές όλες τις επιθυμίες του συζύγου της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που χάθηκε στην φωτιά που προκληθηκε από ρίψη μολότωφ στην Τράπεζα Marfin την Τετάρτη 5 Μαϊου.

Με εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς την ΕΡΤ, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αντέννα, Mega Channel, Star Channel, Alter, Alpha, τις «ραδιοφωνικές και τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις του Σκάϊ» και τις «Εκδόσεις Λυμπέρη», ο κ. Χρήστος Ι. Καραπαναγιώτης ζητεί να γίνει σεβαστή η μνήμη της Αγγελικής και να απέχουν από οποιασδήποτε μορφής αφιερώματα, να μην δημοσιεύσουν φωτογραφίες, εικόνες και πλάνα από τη ζωή της και ειδικότερα σήμερα παρακαλεί «με τον πιο έντονο τρόπο» να απέχουν από οποιαδήποτε φωτογράφηση ή λήψη εικόνων κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Η εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς κοινοποιήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τη διαρκή, αλλά όχι διακριτική, παρουσία δημοσιογράφων στην κατοικία στενών συγγενών μας, αλλά και χθεσινά δημοσιεύματα στον έντυπο τύπο, το διαδίκτυο και τα τηλεοπτικά μέσα, που απεικόνιζαν προσωπικές φωτογραφίες της συζύγου μου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εμού, αλλά και στενών συγγενών και φίλων μας, καθώς και τηλεοπτικά πλάνα και προσωπικές μας ιστοσελίδες, μεταφέρουμε με την παρούσα την ακόλουθη παράκληση:

Τα συναισθήματα πόνου και οργής που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρα και διαρκή. Τα γεγονότα που στοίχησαν τη ζωή της Αγγελικής προκάλεσαν φυσιολογικά το δημόσιο, αλλά και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Τις ημέρες αυτές θεωρούμε αυτονόητο ότι τα μέσα μαζικής επικοινωνίας έχουν υποχρέωση να σεβαστούν τη μνήμη της Αγγελικής, τις επιθυμίες των συγγενικών της προσώπων και τις προσωπικές στιγμές της οικογένειάς της.

Ανεξάρτητα απο τις ενδεχόμενες αστικές ή ποινικές ευθύνες που μπορεί να έχουν οι υπεύθυνοι δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων μας, για την οποία δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη άρνηση, παραμένει ακέραια η ηθική υποχρέωση όλων να σεβαστούν και τις επιθυμίες μας.

Εκφράζοντας τις επιθυμίες και τις σκέψεις όλων των συγγενών της Αγγελικής, σας καλούμε όλους να απέχετε απο οποιασδήποτε μορφής αφιερώματα στο πρόσωπό της, την οικογένειά της και τους φίλους της. Επιθυμούμε τη μη δημοσίευση φωτογραφιών, εικόνων και πλάνων τόσο εμού όσο και των άλλων μελών της οικογένειάς μας, καθώς και των φίλων μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιασδήποτε μορφής δημοσίευση των παραπάνω. Ειδικότερα σήμερα, ημέρα της κηδείας της Αγγελικής, παρακαλούμε με τον πιο έντονο τρόπο να απέχετε απο οποιαδήποτε δημοσίευση, φωτογράφηση ή λήψη εικόνων κατά τη διάρκεια της κηδείας, της τελετής και των εκδηλώσεων μνήμης.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο ότι μετά τις πιο πάνω επιθυμίες και δηλώσεις μας θα πρέπει να διακοπούν οποιαδήποτε ρεπορτάζ, καθώς και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια δημοσιογράφων για συνεντεύξεις και σχόλια, που να αφορούν την Αγγελική και την οικογένειά μας.»

READ more