Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για το θάνατό του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο ψαράδες για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του γνωστού πολιτικού.

Οι δυο ψαράδες που είναι αδέρφια απολογούνταν από τις 11 το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή Χαλκίδας που τους έκρινε προφυλακιστέους.

Αθώος είχε δηλώσει ένας από τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεσή του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ανοιχτά της Ερέτριας.

Η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ επέμενε ότι τα δύο αδέρφια είναι υπεύθυνα για τον θάνατό του με τους ίδιους να το διαψεύδουν. Ένας από τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται είπε στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με το περαστικό.

Υποστηρίζει ότι την ημέρα του θανάτου του δεν είχαν πάει για δουλειά μαζί με τον αδερφό του, ήταν στο σπίτι με συγγενείς τους και κάνει λόγο για ψευδομάρτυρα. «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειες μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό.

Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στην θάλασσα… Τώρα πως μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone.

Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι», τονίζει χαρακτηριστικά. Απάντησε μάλιστα και για τους ισχυρισμούς ότι το αυτοκίνητό του ήταν στο λιμάνι. «Δεν είχα πάει στο λιμάνι με το αυτοκίνητό μου. Και δεν είναι το αυτοκίνητό μου. Και ένας μάρτυρας πήγε και είπε γιατί έχει το βαρκάκι του δίπλα σε μένα εκείνη την ημέρα, ότι ”μπορεί ναι, μπορεί να είναι δικό μου” δεν ξεχωρίζεται αυτοκίνητο».

Από την άλλη η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη με βάση μια μαρτυρία θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο του 78χρονου στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τους δύο ψαράδες.. Σύμφωνα με την μαρτυρία ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν πριν ο 78χρονος πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του.

Πηγή Newsit.

Read More

And More