Σήμα κινδύνου για άγριο κύκλωμα εκβιαστών – Μυστική επιστολή του Facebook στη Δίωξη

Σήμα κινδύνου για άγριο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο δραστηριοποιείται στο Internet και έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή αρκετών καλλίγραμμων Ελληνίδων. Μάλιστα, για την υπόθεση η εταιρεία του Facebook έστειλε μυστική επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία ενημερώνει για τη δράση της αδίστακτης ομάδας.

Η σύλληψη στην Καλαμάτα ενός 24χρονου ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Πρόκειται για έναν 24χρονο αρτοποιό ο οποίος εκβίαζε μέσω του Διαδικτύου μία 14χρονη μαθήτρια, την οποία μάλιστα παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο δράστης έστειλε μήνυμα στην ανήλικη μαθήτρια λέγοντάς της πως θα δημοσιοποιήσει καυτές φωτογραφίες της, τις οποίες είχε κάνει μοντάζ υποκλέπτοντας κανονικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει το παιδί στο δικό του προφίλ. Η απαίτηση του 24χρονου για να μη δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες της 14χρονης ήταν να του δώσει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

Η ανήλικη μαθήτρια, φοβούμενη τη δημόσια διαπόμπευση, έδωσε στον αρτοποιό το κινητό της, με αποτέλεσμα οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις να είναι καθημερινές, ενώ οι συνομιλίες ήταν σεξουαλικές για την ικανοποίηση του 24χρονου, ο οποίος μάλιστα ήθελε να δώσει το τηλέφωνό της και σε άλλους φίλους του, ώστε να επικοινωνούν με το παιδί. Τελικά, τη λύση έδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πέρασε χειροπέδες στον νεαρό αρτοποιό.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More