Σίσσυ Χρηστίδου: Η φωτογραφία που επέλεξε για να εκφράσει τη συντριβή της για τους νεκρούς από τις φωτιές

Τα θύματα από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής συνεχίζουν να ανεβαίνουν αριθμητικά. Παρόλο που έχουν περάσει έξι ημέρες από την πύρινη λαίλαπα, κανείς δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην κανονικότητα του. Οι δεκάδες νεκροί, οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να αποτελούν την ειδησεογραφία της χώρας, μιας Ελλάδας που δεν θα είναι πια ίδια μετά από τις φονικές φωτιές. Ανυπολόγιστη είναι και η ζημιά που έχουν υποστεί οι δασικές εκτάσεις και οι περιουσίες των κατοίκων των περιοχών όπου σαρώθηκαν από τις φλόγες. Αυτό που πονάει όμως περισσότερο είναι οι αθώες ψυχούλες των παιδιών που έφυγαν. Οι 9χρονες δίδυμες αδερφές που που άφησαν την τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένες με τον παπιού και τη γιαγιά ήταν η είδηση που λύγισε την Σίσσυ Χρηστίδου αλλά και κάθε γονέα. Η παρουσιάστρια έχει αποφασίσει να απέχει από τις δραστηριότητές της καθώς, όπως εξήγησε και μέσα από ένα βίντεο στο YouTube της, αυτές τις ώρες δεν υπάρχουν λόγια για να πεις όλα αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις.

Για τον λόγο αυτό επέλεξε να ανεβάσει μια φωτογραφία που εκφράζει τις σκέψεις της. Πρόκειται για ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε ο ρουμανικής καταγωγής Albert Gyorgy και κοσμεί μία λίμνη στη Γενεύη.

Ο καλλιτέχνης ονόμασε αυτό το έργο “Μελαγχολία” και εκφράζει το κενό που νιώθει ένας γονέας μετά την απώλεια του παιδιού του. Βίωμα που είχε και ο ίδιος ο δημιουργός του αφού είχε χάσει το παιδί του.

Read More

And More