Σκέψεις για παράταση της καραντίνας μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου – “Χαλάρωση μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων”

Για παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου κάνει λόγο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως απέχουμε πολύ ακόμη από την άρση του lockdown και πως πριν τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο με μοναδική, ίσως, εξαίρεση στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

Επίσης πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει άρση του lockdown ταυτόχρονα σε ολόκληρη την χώρα και όχι άνοιγμα “διαφορετικών ταχυτήτων”. Αυτό όμως θα κριθεί από δυο κρίσιμους παράγοντες. Από τον αριθμό των κρουσμάτων που θα πρέπει να αρχίσει να πέφτει και από την πίεση που θα δέχεται το ΕΣΥ.

Όπως και να έχει τις οριστικές αποφάσεις θα τις πάρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και αυτές θα γίνουν με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Η κατάσταση στη χώρα αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού είναι δύσκολη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει κατά τη σημερινή ενημέρωση πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε 18 περιοχές της επικράτειας, σε σύνολο 74.

Την παράταση του απαγορευτικού μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πηγή Newsit.gr

Read More

And More