Σκοτάδι, αίμα, έρωτας και άφθονο σασπένς ! Η συναρπαστική σειρά “The Vampire Diaries”, έρχεται απόψε στο Star…

Πρεμιέρα κάνει απόψε (Star 10.00 μ.μ. ) η ξένη σειρά «The Vampire Diaries» που θα μας κρατάει παρέα κάθε Παρασκευή με διπλό επεισόδιο. Μετά την αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη της σειράς βιβλίων «Twilight» η μικρή οθόνη δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και μετέφερε τη σειρά βιβλίων της Ελ Τζέι Σμιθ, που έχουν γίνει best seller, «Ημερολόγια Βρικολάκων». Η επιτυχία ήταν δεδομένη και έτσι και η σειρά έχωσε βαθιά τους κυνόδοντές της στο νεανικό -και ποθητό- τηλεοπτικό κοινό.

Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι η 17χρονη Ελένα η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του εαυτού της, μετά τον χαμό των γονιών της. Η επιστροφή στο σχολείο αλλά και η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς έχει να φροντίσει και τον Τζέρεμι, τον 15χρονο προβληματικό αδελφό της.

Οταν γνωρίσει τον γοητευτικό και απόκοσμο συμμαθητή της Στέφαν, θα αλλάξει η διάθεσή της και θα αισθανθεί «πεταλούδες στο στομάχι της». Υστερα από πολύ καιρό θα βρει κάποιον να μπορεί να στηρίζεται και να την καταλαβαίνει. Αλλά ο Στέφαν είναι βρικόλακας που προσπαθεί να ζήσει ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους ειρηνικά και να καταπολεμήσει την επιθυμία του να γευθεί το ακαταμάχητο αίμα της Ελένας. Αντίθετα ο αδελφός του Ντέιμον είναι αιμοδιψής και αδίστακτος που θέλει να καταστρέψει την πόλη Mystic Falls.

Η σχέση της Ελένα και του Στέφαν δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Δυο αδέλφια, δυο βρικόλακες σε μια μάχη δίχως έλεος και στη μέση ένας εφηβικός έρωτας.

Καμία έκπληξη στο στόρι, που σέβεται τη συνθήκη «νεαρή, όμορφη κοπέλα ερωτεύεται έναν? πεθαμένο» που είναι επίσης όμορφος, αινιγματικός και κατά βάθος έχει καλή καρδιά, παρόλο που δεν χτυπά.

Εφηβικοί έρωτες αμπαλαρισμένοι με τις κατάλληλες δόσεις σασπένς και δράσης, αφελή διλήμματα, καλό εναντίον κακού και στιλιζαρισμένοι διάλογοι ασορτί με τα outfit. Είναι μια πολύ καλή παραγωγή, με λαμπερό καστ, αξιοπρεπές σενάριο και σκηνοθεσία, που οι φαν του είδους δεν θα χάσουν επεισόδιο και οι υπόλοιποι θα δουν ευχάριστα.

Δημιουργοί είναι οι Λέσλι Μόργκενστεϊν και Μπομπ Λέβι, που υπογράφουν και την επιτυχημένη νεανική σειρά «Gossip Girl». Τα γυρίσματα έχουν γίνει στις πόλεις Ατλάντα και Κόβινγκτον, στην πολιτεία της Τζόρτζια και στο Σικάγο, ενώ ο «πιλότος» της σειράς γυρίστηκε στο Βανκούβερ του Καναδά.

Γεγονός παραμένει πως η μορφή του βρικόλακα παραμένει εδώ και χρόνια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης τόσο για τη μικρή όσο και τη μεγάλη οθόνη, βλέπε Nosferatu, Dracula, Συνέντευξη μ’ έναν βρικόλακα, Buffy: the vampire slayer, Underworld, True Blood, ενώ τα τελευταία χρόνια το είδος ξαναζεί μεγάλες δόξες με το φαινόμενο Twilight.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς έκανε ρεκόρ τηλεθέασης και στα νεανικά βραβεία Teen και People Choice Awards θριάμβευσαν, ενώ οι πρωταγωνιστές έχουν μετατραπεί σε σταρ πρώτου μεγέθους. Αρχικά, οι κριτικές δεν ήταν καλές, αλλά στα μισά του κύκλου έπεισε ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Read More

And More