Σμαράγδα Καρύδη: Ατελείωτες πρόβες για το ρόλο στο Sweet Charity!

Χωρίς τέλος οι πρόβες της Σμαράγδας Καρύδη και όλου του θιάσου που στις 16 Μαρτίου θα σηκώσει αυλαία στο Badminton. Το Sweet Charity έρχεται σε μία φαντασμαγορική παραγωγή μ’ ένα all star ελληνικό καστ, σε σκηνοθεσία του Chet Walker! Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του θρυλικού μιούζικαλ του Bob Fosse συναντάμε τρεις αγαπημένες μας ηθοποιούς. Την Σμαράγδα Καρύδη, τη Ντορέττα Παπαδημητρίου και τη Νάντια Μπουλέ.

Οι τρεις τους είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένες τόσο με τη συμμετοχή τους στο έργο όσο και με την μεταξύ τους συνεργασία. Κατά τη διάρκεια των προβών τους έχουν έρθει πιο κοντά, ενώ δε σταματούν να μοιράζονται στιγμιότυπα με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Πριν λίγες μέρες έδωσαν τη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση και τώρα είναι σε πυρετό προετοιμασιών για τη μεγάλη πρεμιέρα.

Tο Sweet Charity ανέβηκε για πρώτη φορά στο Palace Theater το 1965 για 608 παραστάσεις, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς και συγκεντρώνοντας εννέα υποψηφιότητες για Tony, από τις οποίες απέσπασε το Tony καλύτερης χορογραφίας, καθώς και το Outer Critics Circle Award για την καλύτερη παράσταση. Το μιούζικαλ αναβίωσε το 1986, προσθέτοντας στη συλλογή του άλλα πέντε Tony κι ένα Drama Desk Award!

Tο Sweet Charity αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες της καλοκάγαθης χορεύτριας Charity. Η Charity αναζητά μανιωδώς την αληθινή αγάπη, αλλά σκοντάφτει από τον έναν λάθος εραστή στον άλλο. Το κείμενο της παράστασης, ευρηματικό και στακάτο, έγραψε ο Neil Simon με βάση τις Νύχτες της Καμπίρια του Federico Fellini, ενώ η μουσική είναι του Cy Coleman και περιλαμβάνει κλασικά, αλησμόνητα τραγούδια – μεταξύ άλλων τα «Big Spender», «There’s Gotta Be Something Better Than This», «Rhythm Of Life» και «I’m A Brass Band».

Το Sweet Charity ανεβαίνει σε μια λαμπερή παραγωγή του Badminton, εφάμιλλη των αντίστοιχων του Broadway και του West End (όπου μεταφέρθηκε το 1998). Τον ρόλο της Charity αναλαμβάνει η Σμαράγδα Καρύδη, τους γοητευτικούς συντρόφους της ενσαρκώνουν οι Μέμος Μπεγνής (Oscar), Σταύρος Ζαλμάς (Vittorio) και Ιβάν Σβιτάιλο (Big Daddy), ενώ τις κυνικές «συναδέλφους» της στο καμπαρέ ερμηνεύουν οι Ντορέττα Παπαδημητρίου (Nickie) και Νάντια Μπουλέ (Helene).



Read More

And More