Σμαράγδα Καρύδη: Το μήνυμα στήριξης και αγάπης στον Σπύρο Μπιμπίλα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα που έχουν συζητηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες κυρίως λόγω του ρόλου του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τη στάση που έχει κρατήσει αλλά και την άδικη επίθεση που δέχτηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον συνήγορό του. 

Η Σμαράγδα Καρύδη παρότι έχει επιλέξει να κρατήσει μια πιο διακριτική στάση στο θέμα με το κίνημα του metoo τονίζοντας ωστόσο πως παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των θυμάτων, θέλησε αυτή τη φορά να γράψει μερικά πράγματα για τον Σπύρο Μπιμπίλα. 

“Τον γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του 90 στο ανοιχτό θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη μόλις βγήκα στο θέατρο. Ήταν πάντα γλυκός. μαλακός, ευγενής, είχε πάντα μια πηγαία χαρά και απίστευτη ενέργεια και όρεξη για όλα. Βοηθούσε από τότε τους πάντες, Μάζευε τα ένσημά μας, έφτιαχνε τις φορολογικές μας δηλώσεις και για οτιδήποτε διαδικαστικό που ήξερε καλά και εμείς είχαμε άγνοια απευθυνόμασταν σε αυτόν. Το έκανε με όρεξη χωρίς να έχει να κερδίσει κάτι. Μόνο από την καλή του την καρδιά. Όλα αυτά τα χρόνια είναι ο ίδιος που τρέχει στα σπίτια των ηλικιωμένων και άπορων ηθοποιών, τους φροντίζει και τους πηγαίνει φαγητά. Το παρατσούκλι του τότε στο Ανοιχτό Θέατρο ήταν ο Άγιος Μπιμπίλας. Αυτο” ήταν το μήνυμα της ηθοποιού.

Αυτή την ανάρτηση αναδημοσίευσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η στον λογαριασμό του στο facebook και έγραψε,

“Ευχαριστώ την αγαπημένη μου Σμαράγδα Καρύδη που την ξέρω από παιδί, μιας κι ήμουν ο αγαπημένος των γονιών της της Tζουλιας και του Ντίνου, που θυμίζει παλιές ιστορίες τότε που είμασταν όλοι στην σπουδαία ομάδα του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ του μοναδικού σκηνοθέτη και δασκάλου μας Γιώργου Μιχαηλίδη που τόσο μας λείπει…”

Read More

And More