Σοφία Κοκοσαλάκη: Φωτογραφίες από τις τελευταίες επισκέψεις στην Ελλάδα και την καθημερινότητά της

Ο κόσμος της μόδας αλλά και η Ελλάδα, θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός ταλαντούχου, λαμπερού και χαρισματικού ανθρώπου, της Σοφίας Κοκοσαλάκη! Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας έφυγε από τη ζωή μόλις στα 47 της χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της. Η Σοφία τους τελευταίους μήνες είχε απομακρυνθεί από γνωστούς και φίλους και ήταν γνωστό ότι ήταν άρρωστη αλλά κανείς δεν περίμενε ότι τα πράγματα ήταν τόσο σοβαρά. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τα αίτια του θανάτου της καθώς οι γονείς της βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση για να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε…

Η Σοφία πριν ένα χρόνο είχε φωτογραφηθεί στην επίσκεψή της στην Ελλάδα στην καθιερωμένη εκδήλωση μόδα και γεύσης που γίνεται στο Χίλτον το γνωστό taste the fashion!

Από την εμφάνισή της στη εκδήλωση taste the fashion στο Hilton τον Οκτώβριο του 2018

To 2017 είχε κάνει το δικό της fashion show στον Ναυτικό Όμιλο

Φωτογραφίες από στιγμές της στο Λονδίνο από τo instagram της σχεδιάστριας

Με την μητέρα της Στέλλα που είχαν μια εκπληκτική σχέση και η μια λάτρευε την άλλη

Πηγή φωτογραφιών: Ιnstagram Sophia Kololaki, Papadakis press, NDP, Studio Panoulis

Ποια ήταν η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι.

Read More

And More