Σοφία Μαργαρίτη: Κατατέθηκε η αγωγή εναντίον του Survivor– Τι ποσό ζητά για ηθική βλάβη και παραμόρφωση

Ο δικηγόρος της Σοφίας Μαργαρίτη, Απόστολος Λύτρας, μίλησε σήμερα το πρωί στο «MEGA Καλημέρα» για την αγωγή που κατέθεσε κατά του Survivor η πρώην παίκτρια του ριάλιτι επιβίωσης.

«Η αγωγή κατατέθηκε, περιμένουμε τώρα μέσα στο επόμενο διάστημα να συζητηθεί η συγκεκριμένη αγωγή που ζητά για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί, είναι 200.000 ευρώ και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν τα ελληνικά δικαστήρια.

Θέλω να σας εξηγήσω τι γίνεται με αυτό το παιχνίδι γιατί ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Πηγαίνοντας εκεί κάποιος, ας τους πούμε παίκτες, τον βάζουν να υπογράψει μία σύμβαση η οποία είναι άκρως καταχρηστική σε όλους τους όρους, ότι δηλαδή η παραγωγή δεν φέρει ευθύνη για τίποτα. Είτε πάει κάποιος εκεί λοιπόν, και πεθάνει από ασιτία ή τραυματιστεί ή γίνει λάθος διάγνωση, η παραγωγή δεν έχει καμία ευθύνη, αυτό τους βάζουν να υπογράψουν. Το υπογράφουν μεν αλλά είναι καταχρηστικός. Ο νόμος υπερτερεί της υπογραφής.

Εκμεταλλεύονται την οικονομική ανάγκη που έχουν οι παίκτες. Το ζήτημα είναι η καταχρηστικότητα των όρων που δεν τους βλέπουμε για πρώτη φορά», τόνισε ο δικηγόρος της Σοφίας Μαργατίτη.

«Δεν πάει να πει ότι εάν υπογράφεις έναν όρο ότι δεν είναι καταχρηστικός. Το δικαστήριο μπορεί να ακυρώσει αυτόν τον όρο. Η εντολέας μου, ερχόμενη στην Ελλάδα της έκαναν διαφορετική διάγνωση. Στο ριάλιτι ακούμε την λέξη paramedico, που δεν είναι γιατρός. Μετά την ανάγκασαν να συνεχίζει. Η γυναίκα δεν μπορεί να περπατήσει από αυτό που έπαθε. Συνεχίζει να κάνει επεμβάσεις και να επισκέπτεται γιατρούς» είπε σε άλλο σημείο.

»Βλέπουμε μία τεράστια παραγωγή που δεν την έχουν πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Η διάγνωση που της έγινε από άνθρωπο, και που δεν ήταν γιατρός, είναι ότι δεν έχει πρόβλημα και πρέπει να συνεχίσει. Εάν έχουμε μία καλή πρόταση από την άλλη πλευρά, θα δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού», κατέληξε.

Read More

And More