Σοφία Μπεκατώρου για την αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό»

Η Σοφία Μπεκατώρου «έσπασε» τη σιωπή της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν και από εκείνη τη στιγμή άνοιξαν τα στόματα τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και στον καλλιτεχνικό. 

Από την πρώτη στιγμή, η Ολυμπιονίκης βρίσκεται στο πλευρό της Αμαλίας, η οποία κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό σε ηλικία 11 ετών. 

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του και τον έκρινε ένοχο μόνο για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Σοφία Μπεκατώρου εμφανώς απογοητευμένη δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή μνα καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Bekatorou (@sofiabekatorou)

 

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Read More

And More