Σοφία Μπεκατώρου: “Η κακοποίηση είναι σαν πένθος που πάντα κουβαλάς”

Η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε το θάρρος να μιλήσει για το βιασμό της. Και ήταν η αρχή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να γίνει σύμβολο όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφής κακοκοποίηση. Τα στόματα άνοιξαν και τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη.

Σήμερα η γνωστή Ολυμπιονίκης σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί μαζί με τα “Νεα”, μίλησε για το βίωμά της αλλά και για τις αντιδράσεις του κόσμου: “Ήταν και για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Πράγματι έλαβα πάρα πολλά μηνύματα, ειδικά τον πρώτο καιρό. Υπήρξαν πολλές γυναίκες αλλά και άντρες που ένιωσαν οικειότητα και μοιράστηκαν μαζί μου μια κακοποιητική εμπειρία. Άλλοι το κατήγγειλαν, ενώ κάποιοι άλλοι μπήκαν σε μια διαδικασία να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό. Το τραύμα που αφήνει μια κακοποιητική εμπειρία δεν μπορεί να λυθεί μόνο του. Ένα μοίρασμα μέσα στην οικογένεια ή με έναν φίλο δεν μας βοηθά να το ξεπεράσουμε. Είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή σβήνεται. Είναι σαν πένθος που πάντα κουβαλάς και πρέπει να βρεις τον τρόπο να το διαχειριστείς.” αναφέρει.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή της για το πώς προσπάθησε να κρύψει βαθιά μέσα της τον βιασμό της: “Για πολλά χρόνια το είχα απωθήσει. Όσο έκανα πρωταθλητισμό δεν τολμούσα να το βγάλω προς τα έξω. Το μοιράστηκα με φίλες μου και η πρώτη φορά που το συζήτησα ήταν με καλή μου φίλη που επίσης είχε κακοποιηθεί – μάλιστα από συγγενικό πρόσωπο. Θυμάμαι ότι όταν μου είχε πει τι της είχε συμβεί, με πήραν τα κλάματα”

 

Read More

And More