Σοφία Μπεκατώρου: Όσα δήλωνε η Ολυμπιονίκης πριν από λίγο καιρό για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε

Ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη που είχε δώσει λίγο καιρό πριν η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και στην οποία αναφερόταν για πρώτη φορά στη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της Ομοσπονδίας, προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής μέσα από την εκπομπή T-LIVE.

“Δυστυχώς εγώ βίωσα σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα σε ηλικία που ήμουν 21. Παίρνω το θάρρος να μιλήσω για αυτό γιατί πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, να μη τους δίνεται κανένα βήμα. Κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και είναι άνθρωποι που κάνουν τον αθλητισμό επικίνδυνο. Όταν βρέθηκα στον εισαγγελέα για μένα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή γιατί το είπα σε κάποιον που δεν πίστευε αυτά που άκουγε και μπορεί να πέρασαν χρόνια όμως κατάφερα να το επεξεργαστώ και να βγω να το πω. Ποτέ δεν είναι αργά και θα ήθελα να κάνω κάτι για αυτό” είχε δηλώσει στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Εβίτα Τσιλοχρήστου και στο Marie Claire η Σοφία Μπεκατώρου.

Η περιπέτεια της Ελληνίδας αθλήτριας ήρθε και πάλι στην επιφάνεια μετά την ομιλία της σε Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό», με οικοδεσπότη τον Λευτέρη Αυγενάκη. (Δες εδώ την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου).

Read More

And More