Σοκάρει η παράκληση της μάνας: “Θα βάλετε το παιδί μου στο ορφανοτροφείο μέχρι να βρω δουλειά;”

Ελπίζουμε να μην είναι μόνο μια τραγική αρχή όσων άσχημων μας περιμένουν… Η κρίση είναι εδώ για όλους αλλά κάποιες οικογένειες, κυρίως με πατέρα και μάνα άνεργους έχουν φθάσει στο έσχατο σημείο να μην μπορούν να ταϊσουν τα παιδιά τους…..

Η κρίση διαλύει οικογένειες στη χώρα μας, όπως μαρτυρούν κρατικοί αξιωματούχοι τους οποίους καθημερινά προσεγγίζουν γονείς που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους είναι καθημερινό το φαινόμενο γονείς να προσέρχονται ακόμη και σε εισαγγελικά γραφεία παρακαλώντας ώστε τα παιδιά τους να μπουν σε κάποιο ορφανοτροφείο για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 30χρονης γυναίκας από την Πετρούπολη, η οποία ζήτησε από την εισαγγελία να κρατήσει το μωρό της “για να μην πεθάνει από το κρύο” όπως τους είπε. Η γυναίκα δεν είχε να πληρώσει ενοίκιο ενώ στο σπίτι της είχαν κόψει το ρεύμα. Τους είπε επίσης ότι είχε καταφύγει στον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του λεφτά και της έδωσε.


Τελικά οι άνθρωποι στην εισαγγελία έκαναν έναν έρανο εκείνη τη στιγμή και της έδωσαν τα χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο και να μην αποχωριστεί το παιδί της, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή σε φορείς του δήμου και της ενορίας να τους στηρίξουν όπως μπορούν.


Άλλη περίπτωση που φέρνει στο φως το ρεπορτάζ του Έθνους, η κ. Μαρία μητέρα με τέσσερα παιδιά που ήρθε στο εισαγγελικό γραφείο ζητώντας να μπουν σε ίδρυμα τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας επτά και εννιά ετών.

Read More

And More