Σοκάρει ο ιατροδικαστής για το 11 μηνών βρέφος – Είχε πέσει θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης

Θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης είχε πέσει το 11 μηνών βρέφος που μεταφέρθηκε χθες (16.02.2020) από τον πατέρα του στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τη φρίκη.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο 11 μηνών κοριτσάκι έδειξε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είναι απροσδιόριστη η αιτία του θανάτου.

Το 11 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε χθες, Κυριακή, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, χωρίς να αναπνέει και χωρίς να έχει σφυγμό. Στο νοσοκομείο άφησε τελικά την τελευταία του πνοή.

Οι γονείς του, πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν στου Ζωγράφου, προσήχθησαν, καθώς ο ιατροδικαστής είχε εντοπίσει από την πρώτη στιγμή στο μόλις 11 μηνών κοριτσάκι, σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Αν και αρχικά, υπήρξε το σενάριο τα τραύματα που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση να οφείλονταν σε εγκεφαλίτιδα, τελικά το πόρισμα του ιατροδικαστή όχι μόνο επιβεβαίωσε τη φρίκη, αλλά αποκάλυψε ότι η σεξουαλική επίθεση που είχε βρεθεί το βρέφος ήταν άγρια!

Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι ο βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία και η αιτία του θανάτου του δεν μπορεί, ακόμη, να προσδιοριστεί.

“Η πρώτη εξέταση έγινε χθες από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στο νοσοκομείο, αφού είχε ξεψυχήσει το βρέφος. Σήμερα κάναμε τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, η οποία έδειξε σαφή στοιχεία παρά φύσιν σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά η αιτία θανάτου ακόμα διερευνάται. Αναμένουμε τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις”, τόνισε στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια.

Τι κατέθεσε η μητέρα του βρέφους

Όταν χθες μεταφέρθηκε το παιδί στο νοσοκομείο, οι γονείς του είχαν μαζί τους και τον ιατρικό του φάκελο, καθώς πήγαιναν συχνά το κοριτσάκι τους στο Παίδων για εξετάσεις εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην κατάθεσή της ότι επειδή λόγω του προβλήματος που είχε, το παιδί δεν τρεφόταν σωστά, ήταν αναγκασμένη κάποιες φορές να του κάνει κλύσματα.

Οι γονείς του μωρού παραμένουν στο τμήμα Ανηλίκων κι εκεί περιμένουν να φτάσει γραπτώς το πόρισμα του ιατροδικαστή, ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Τόσο από τους γονείς του παιδιού όσο και από το ζευγάρι ομοεθνών τους που έμεναν μαζί τους στο διαμέρισμα του Ζωγράφου, θα ληφθεί δείγμα DNA. Θα εξεταστούν επίσης και τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους κι ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Το δεύτερο ζευγάρι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είχε φύγει τις τελευταίες μέρες για να πάει στη Θεσσαλονίκη για κάποιες δουλειές. Εκεί θα τους αναζητήσουν για να δώσουν κι εκείνοι κατάθεση αλλά και δείγμα DNA.

Πηγή Newsit.gr

Read More

And More