Σωκράτης Αλαφούζος: Η γνωριμία με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη, Όλιβερ Στόουν – «Μια αξέχαστη βραδιά»

O Σωκράτης Αλαφούζος τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αμερική, ενώ όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ένα μάθημα βασισμένο στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Μάλιστα, ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός παρευρέθηκε σε προβολή της γνωστής πολεμικής ταινίας, «Platoon», κατά τη διάρκεια Masterclass στο «Dodge College of Film and Media Art» όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Όλιβερ Στόουν.

«Με τον Όλιβερ Στόουν μετά την προβολή του “Platoon” και το Masterclass στο Dodge College of Film and Media Arts, όπου διδάσκω, αλλά και διδάσκομαι, ειδικά όταν έρχονται τόσο σπουδαίοι δημιουργοί. 3 Όσκαρ στην διαδρομή μιας μοναδικής καριέρας. Το να του σφίξω το χέρι και να τον γνωρίσω από κοντά είναι κάτι που δεν είχα φανταστεί όταν είδα το “Platoon” για 1η φορά ενώ είχα μόλις αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή. Μαζί με τους μαθητές μου το είδα ξανά μετά από τόσα χρόνια και με συγκλόνισε και πάλι. Μια αξέχαστη βραδιά έμπνευσης για να συνεχίσω να διδάσκω αλλά και να δημιουργώ» έγραψε ο Σωκράτης Αλαφούζος για τη γνωριμία του με τον Όλιβερ Στόουν στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

 

Read More

And More