Σωτήρης Κοντιζάς: Ο κριτής του Master Chef είναι σε “κόντρα ρόλο”

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι μόλις 35 ετών. Ο κριτής του Master Chef, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από τον πρώτο κύκλο του παιχνιδιού μαγειρικής του Star, αποπνέει μία σιγουριά ενώ έχει δείξει τον απόλυτο επαγγελματισμό του. Τον χαρακτηρίζουν τον “κακό” αλλά μάλλον αυτό οφείλεται ότι σαν άνθρωπος δεν θέλει να στρογγυλεύει την πραγματικότητα. Μιλώντας στο ένθετο Life και τον Λευτέρη Σαββίδη εξηγεί, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο ρόλος του κριτή είναι έτσι κι αλλιώς “κόντρα ρόλος”. Ακόμα, μιλάει για τη μαγειρική, την τηλεόραση και τις προτεραιότητες της ζωής.

“Μικρός ήθελα να γίνω δοκιμαστής φαγητών. Δεν ήξερα καν αν υπήρχε αυτό το επάγγελμα, απλώς μου άρεσε πολύ το φαγητό και με τη μητέρα μου περνούσα κάμποσο χρόνο στην κουζίνα”, αποκαλύπτει ο ίδιος. “Δούλευα σε τράπεζα μέχρι που μου πρότειναν να γίνω “αορίστου” και παρατήθηκα. ΟΙ κουζίνες μπορεί να είναι σκληροί χώροι εργασίας, έχουν όμως και τα καλά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που έφυγα από την τράπεζα, γιατί στην κουζίνα δεν κρύβεις τα συναισθήματά σου, αποσυμπιέζεσαι”, συνεχίζει.

“Οι ρυθμοί της ζωής σήμερα είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Η ταχύτητα της πληροφόρησης έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Το έχω εκμεταλλευθεί κι εγώ αυτό. Έχω κάνει πολλά πράγματα για την ηλικία μου, λόγω αυτής της ταχύτητας”, λέει.

Όσο για τον ρόλο του κριτή στο Master Chef λέει: “Η κριτική επιτροπή για μένα είναι ούτως ή άλλως ένας “κόντρα ρόλος”. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Κάποιος πρέπει να κρίνει, ο ρόλος μου είναι να πω τη γνώμη μου και αυτό κάνω. Απλώς λέω τη γνώμη μου. Αν αρέσει η εκπομπή, είναι αυτονόητο ότι θα σταματήσω να κρίνω, γιατί μάλλον δεν το κάνω σωστά.”

Read More

And More