Σώζει από τον καρκίνο του πνεύμονα η βιταμίνη Β6!

Μήνυμα ελπίδας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα δίνουν οι επιστήμονες σε όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β6.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι τροφές που έχουν βιταμίνη Β6, όπως οι μπανάνες, τα ψάρια και οι πατάτες, μειώνουν στο μισό τις πιθανότητες κάποιου να πάθει καρκίνο του πνεύμονα, ακόμη και αν αυτός καπνίζει.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αιτία που μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου του πνεύμονα, μπορεί να οφείλεται στη σωστή διατροφή των ανθρώπων. Ενώ, ταυτόχρονα, προειδοποιούν τους καπνιστές, λέγοντας ότι δεν μπορούν να καπνίζουν ακατάπαυστα και να αποφύγουν τον κίνδυνο μόνο και μόνο επειδή τρώνε αυτές τις τροφές.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον της έρευνας και την ουσιαστική πρόληψη από τον καρκίνο του πνεύμονα. “Τα ευρήματα αυτά είναι πραγματικά συναρπαστικά, καθώς είναι σημαντικά για την κατανόηση της διαδικασίας του καρκίνου του πνεύμονα και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του”, λέει ένας γιατρός στην Παγκόσμια Cancer Research Fund στο BBC.

Read More

And More