Σπάνια μορφή καρκίνου οφείλεται στα εμφυτεύματα στήθους!

Τα παραδείγματα γυναικών, από τον καλλιτεχνικό χώρο και μη, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλαιπωρούνται όλο και συχνότερα από τον καρκίνο του μαστού, αυξάνονται ραγδαία. Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι το βασικότερο βήμα, προκειμένου ν’ αποφευχθούν σχετικά προβλήματα υγείας. Αυτή τη φορά, πέρα από τον κίνδυνο του καρκίνου, λόγω καπνίσματος, κακής διατροφής κι άλλων παραγόντων, έρχεται μια νέα αιτία δημιουργίας του.

Αυστραλοί επιστήμονες προειδοποιούν πως στα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να οφείλεται μια σπάνια μορφή καρκίνου. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, βρέθηκαν 60 περιπτώσεις αναπλαστικού λεμφώματος σε γυναίκες που έχουν δεχτεί εμφυτεύματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στη Αυστραλία.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πλαστικών Χειρουργών Αυστραλίας, Πίτερ Κάλαν, ανέφερε ότι, εφόσον ο αριθμός τον περιπτώσεων προσβολής από αυτό το σπάνιο είδος καρκίνου είναι τόσο χαμηλός, οι περισσότερες γυναίκες δεν θα αλλάξουν γνώμη για την επέμβαση.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: ”Οι γυναίκες μ’ εμφυτεύματα στήθους πρέπει να είναι ενημερωμένες γι’ αυτή την περίπτωση και να επισκεφτούν άμεσα κάποιον ιατρό, εάν παρουσιάσουν πρήξιμο στο στήθος!”

Επιπλέον, ο γενικός διευθυντής του Αντικαρκινικού Συμβουλίου, Ίαν Όλβερ, αναφέρει ότι παρόλο που αυτό το είδος καρκίνου είναι σπάνιο, είναι κάτι που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν. Με τη σειρά του, παροτρύνει γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους, να παρακολουθούν και να ελέγχουν τακτικά εάν το στήθος τους παρουσιάζει οποιαδήποτε δυσμορφία και δήλωσε:

”Δεν θέλουμε να τρομάξουμε τον κόσμο, αλλά όλοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι αυτό το σπάνιο είδος λεμφώματος, το οποίο συνήθως αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, έχει βρεθεί σε σχετικά μεγαλύτερο βαθμό σε ανθρώπους με εμφυτεύματα στήθους!”

Read More

And More