Σπάνιες φωτογραφίες του Τέρι Ο ‘ Νιλ από τα γυρίσματα ταινιών James Bond σε έκθεση σto Λονδίνο!

Σπάνιες φωτογραφίες του Τέρι Ο ‘ Νιλ από τα γυρίσματα ταινιών James Bond σε έκθεση σto Λονδίνο! | tlife.gr

Σπάνιες εικόνες από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής σειράς James Bond παρουσιάζονται στο κοινό στο πλαίσιο μιας νέας έκθεσης για τον πράκτορα 007 που θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο, στα τέλη Μαρτίου.

Η έκθεση σηματοδοτεί την κυκλοφορία του λευκώματος «Bond: Photographed by Terry O’Neill, The Definitive Collection» που περιλαμβάνει φωτογραφίες του Τέρι Ο’ Νιλ ο οποίος φωτογράφισε τους Σον Κόνερι, Ρότζερ Μουρ, Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεκγκ στον ρόλο του θρυλικού Τζέιμς Μποντ.

«Φωτογράφησα την πρώτη ταινία Τζέιμς Μποντ, αλλά έχω χάσει όλες τις φωτογραφίες» είχε αναφέρει ο Τέρι Ο΄ Νιλ. «Όταν ξεκινήσαμε, όλοι θεωρούσαμε ότι πρόκειται για μία ή δύο ταινίες, ποτέ δεν τολμήσαμε να σκεφτούμε ότι θα μετατραπεί σε αυτό το τεράστιο franchise. Αυτό που είναι υπέροχο και νομίζω ότι είναι το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας της σειράς τόσα χρόνια, είναι ότι κάθε δεκαετία, κάθε Τζέιμς Μποντ ακολουθούσε την εποχή του. Ο Σον Κόνερι τη δεκαετία του 1960 ήταν χαλαρός και κλασικός, ταίριαζε με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο Ρότζερ Μουρ τη δεκαετία του 1970 πρόσθεσε περισσότερο χιούμορ, ο Πιρς Μπρόσναν ήρθε και έφερε ένα πραγματικό στυλ. Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι ο τέλειος μοντέρνος Μποντ» είχε τονίσει ο Βρετανός φωτογράφος, ο οποίος πέθανε το 2019 σε ηλικία 81 ετών.

Την έκθεση «Bond: Photographed by Terry O’Neill» συνθέτουν φωτογραφίες από τα παρασκήνια των γυρισμάτων και εικόνες των ηθοποιών και των κασκαντέρ που προετοιμάζονται για τις απαιτητικές κινηματογραφικές σκηνές.

Πορτρέτο του Σον Κόνερι να χαλαρώνει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, φωτογραφία του Ρότζερ Μουρ με την Τζέιν Σέιμουρ ή τη Μάντλιν Σμιθ σε δωμάτια ξενοδοχείων και άλλων κοριτσιών του Τζέιμς Μποντ, όπως η Ούρσουλα Άντρες, η Μπριτ Έκλαντ και η Χόνορ Μπλάκμαν παρουσιάζονται στην έκθεση.

Ο Τέρι Ο’ Νιλ εργάστηκε στις ταινίες Μποντ, «Ο Χρυσοδάκτυλος», «Τα διαμάντια είναι παντοτινά», «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» και «Στην υπηρεσία της Α.Μ.».

Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ενώ άλλοι φωτογράφοι επικεντρώνονταν σε σεισμούς, πολέμους και πολιτική, ο Ο’ Νιλ συνειδητοποίησε ότι η «νεανική κουλτούρα» ήταν μια σπάνια είδηση σε παγκόσμια κλίμακα και άρχισε να καταγράφει τα αναδυόμενα πρόσωπα του κινηματογράφου, της μόδας και της μουσικής που όρισαν τα Swinging Sixties.

Η έκθεση διοργανώνεται στην Iconic Images Gallery στο Τσέλσι του Λονδίνου από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου με αφορμή και την κυκλοφορία της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ «No Time To Die».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

READ more