Σπείρα αλλοδαπών που σκόρπιζε τον τρόμο στα χέρια της αστυνομίας! Λήστευαν κυρίως γυναίκες!

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε σήμερα μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές σπείρες εγκληματιών που έχει ποτέ πιάσει η Αστυνομία.

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται πλέον εγκληματική ομάδα που αποτελούνταν από 4 Αλγερινούς, 4 Μαροκινούς, 2 Παλαιστίνιους, 1 Ιρακινό, 1 Ιρανό και έναν Λιβανέζο.

Όλοι τους κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ’ επάγγελμα και παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών και Περί Ναρκωτικών

Οι συλληφθέντες πάνω από έξι μήνες λυμαίνονταν την περιοχή του Κεραμεικού στο Γκάζι, με ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων, κυρίως γυναικών από τις οποίες αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού.

Στο εγκληματικό τους ”ρεπερτόριο” περιλαμβάνονταν επίσης κλοπές τσαντών, πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων από πελάτες καταστημάτων αλλά και διαρρήξεις και κλοπές από αυτοκίνητα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν τριάντα δύο ληστείες και κλοπές στο Γκάζι ενώ στη ”γιάφκα” που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων τους στην οδό Φυλής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και 12 γραμμάρια κάνναβης.

Read More

And More