Σπιναλόγκα: κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού

Tο δεύτερο σε επισκεψιμότα τουριστικό αξιοθέατο της Κρήτης μετά την Κνωσσό, η Σπιναλόγκα, από 1ης Νοεμβρίου δεν είναι ανοικτή στο κοινό λόγω έλλειψης προσωπικού. Παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο οι τουρίστες που επιθυμούν να το επισκεπτούν είναι πάρα πολλοί, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν προβεί σε καμία κίνηση! Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής επισημαίνουν τις βαρύτατες συνέπειες που έχει αυτή η κατάσταση στον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής αλλά και ολόκληρου του νησιού.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου , Δημ. Κουνενάκης, ζητά να ανοίξει άμεσα η Σπιναλόγκα, τονίζοντας ότι τα έσοδα από τους επισκέπτες υπερκαλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες με έγγραφό του στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, στους βουλευτές Λασιθίου και στη 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, “Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί. Θεωρούμε αυτονόητο να λάβετε όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Σπιναλόγκα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση” επισημαίνει ο κ. Κουνενάκης.

Επιστολή για το ίδιο θέμα έστειλε χθες στους αρμοδίους και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης Π. Ινιωτάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει: ” Δεδομένου ότι η Σπιναλόγκα είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Κρήτης μετά την Κνωσό και επειδή επιπλέον το Τμήμα μας με βάση Προγραμματική Σύμβαση που έχουμε υπογράψει με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου ανέλαβε τη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας του Μνημείου της Σπιναλόγκας, για την ένταξη του στον κατάλογο των Παγκόσμιων μνημείων της UNESCO, γεγονός που καταδεικνύει το μέγιστο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάδειξη και προβολή του μνημείου στην Ανατολική Κρήτη, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε το μνημείο να είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους”.

Διάβασε περισσότερα στο newsit.gr

Read More

And More