Σπύρος Φωκάς: Η γυναίκα «βράχος» στο πλευρό του – Ο γάμος με τη Λίλιαν Φωκά και η συμπαράσταση στα προβλήματα υγείας

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Φωκάς, μετά από μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποίησε η σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά, η οποία στάθηκε βράχος στο πλευρό του σε όλες τις περιπέτειες που πέρασε με την υγεία του.

Ο Σπύρος Φωκάς έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τα τελευταία χρόνια, με την αγαπημένη του σύζυγο να ενημερώνει για την πορεία της υγείας του, μέσα από αναρτήσεις στα social media, αλλά και δηλώσεις στον Τύπο. 

 

Πειραιώτισσα στην καταγωγή, η Λίλιαν Φωκά μεγάλωσε μέσα σε γειτονιές με αυλές και γεράνια, ενώ πάντα είχε όνειρο να συναντήσει τον Σπύρο Φωκά. Τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει σύζυγός της. Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το καλοκαίρι του 2013 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου και ζούσαν μακριά από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας.

«Γνωριστήκαμε το 2008 τυχαία σε μια δουλειά. Ήταν να πάω σε μια περιοδεία με θίασο. Εγώ ήμουν αρνητική και είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω. Ξαφνικά ακούω να λένε: «Περιμένουμε να έρθει το ταξί με τον κ. Φωκά». Και ξανακάθομαι και περιμένω να δω τον Φωκά. Εκεί γνωριστήκαμε, από σύμπτωση!» είχε αποκαλύψει στην Espresso.

Σπύρος Φωκάς – Το χρονικό της περιπέτειας υγείας

 

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021 όταν η σύζυγός του διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι-κοντέινερ στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του Σπύρου Φωκά ήταν πολύ πεσμένα με τον ηθοποιό να μένει για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο.

Λίγους μήνες αργότερα η οικογενειακή φίλη και ηθοποιός Σοφία Μπαλάση μιλώντας στην Espresso περιέγραφες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο ηθοποιός.

«Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη.

Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται», είχε αναφέρει, η Λίλιαν Φωκά έκανε έκκληση μέσα από τα social media προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να αποκτήσει o ηθοποιός ένα ειδικό κρεβάτι στο οποίο θα μπορούσε να αναρρώνει εντός σπιτιού.

Το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού επιδεινώθηκε, όταν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, η  φωτιά άρχισε να πλησιάζει και να απειλεί το σπίτι του στην περιοχή του Καλαμακίου στην Κόρινθο.

«Φύγαμε…. Μακριά από τη φωτιά» έγραψε η σύζυγος του ηθοποιού με ανάρτηση στα social media.

Και ενώ ο Γολγοθάς του ηθοποιού δεν είχε τέλος, η σύζυγός του λίγες ημέρες μετά υπέστη οξύ έμφραγμα μετά από υπερβολικό άγχος και διαταραχή.

Αμέσως οι γιατροί τη μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που υπέστη. «Η Λίλιαν έχει αγχωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια με όσα συμβαίνουν στον Σπύρο και στην ίδια. Τα οικονομικά προβλήματα τούς έχουν καταβάλει και τους δύο, με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύει και η ζωή τους από το άγχος», ανέφερε στην εφημερίδα Espresso συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού. 

Η φωτογραφία του ζευγαριού μέσα από το νοσοκομείο:

Οι γιατροί διαπίστωσαν μία πολύ σοβαρή λοίμωξη στη χολή του ηθοποιού και έτσι ο Σπύρος Φωκάς το φετινό καλοκαίρι μπήκε στο χειρουργείο. Τον Αύγουστο ο ηθοποιός μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, προκειμένου να βρίσκεται υπό παρακολούθηση, με σκοπό να σηκωθεί και πάλι όρθιος.

«Δεν υπάρχει ζωή για μένα χωρίς τον Σπύρο. Για μένα ο Σπύρος είναι τα πάντα. Ποτέ δεν υπήρξε φτωχός. Είναι τόσο πλούσιος στην καρδιά και στο μυαλό, που στα μάτια μου φαντάζει αδαμαντωρυχείο. Μέσα του είναι ένα κομμάτι μάλαμα. Είναι το χρυσάφι μου», δήλωνε η Λίλιαν Φωκά στην εφημερίδα Espresso. 

Όσο ο γνωστός ηθοποιός παρέμεινε στο κέντρο αποκατάστασης στο πλευρό του βρισκόταν και η κόρη του, Κωνσταντίνα η οποία είχε κάνει σχετική ανάρτηση στα social media δημοσιεύοντας φωτογραφία με τον πατέρα της.

Η Λίλιαν Φωκά όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησε να στέκεται σαν «βράχος» δίπλα στον σύζυγό της, μιλώντας ανοιχτά για τις οικονομικές δυσκολίες τους. 

«Η Κωνσταντίνα μεγάλωσε, απέκτησε τρία πτυχία, πήγε και σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο Λος Αντζελες και με τα λεφτά που βγάζει στέλνει και σε εμένα με τον Σπύρο για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Τις ελεύθερες ώρες της ξέρεις τι κάνει εκεί; Delivery με αυτοκίνητο σε όλα τα σπίτια», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λίλιαν Φωκά για την κόρη της.

Η νέα φωτογραφία του ηθοποιού μέσα από  το νοσοκομείο προκάλεσε αγωνία για την υγεία του στα social media. Ο Δημήτρης Κολλάτος επισκέφτηκε τον Σπύρο Φωκά ο οποίος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. 

 

Read More

And More