Σπύρος Φωκάς: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σε λίγες ώρες στον Σπύρο Φωκά, συγγενείς, φίλοι καλλιτέχνες αλλά και το κοινό του που τον θαύμασε από τις ελληνικές ταινίες μέχρι τους ρόλους του σε τηλεοπτικά σίριαλ.

Ο Σπύρος Φώκας πέθανε σε ηλικία 86 ετών ταλαιπωρημένος με προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.  Η σορός του θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από 12.00 μμ έως 14.00 μμ. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη Ριτσώνα για αποτέφρωση εκφράζοντας την τελευταία βούληση του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας.

Σπύρος Φωκάς – Δυνατός μέχρι το τέλος

Ο Σπύρος Φωκάς έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τα τελευταία χρόνια, με την αγαπημένη του σύζυγο, Λίλιαν Φωκά να ενημερώνει για την πορεία της υγείας του, μέσα από αναρτήσεις στα social media, αλλά και δηλώσεις στον Τύπο.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021 όταν η σύζυγός του διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του Σπύρου Φωκά ήταν πολύ πεσμένα με τον ηθοποιό να μένει για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο.

Το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού επιδεινώθηκε, όταν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, η φωτιά άρχισε να πλησιάζει και να απειλεί το σπίτι του στην περιοχή του Καλαμακίου στην Κόρινθο.

«Φύγαμε…. Μακριά από τη φωτιά» έγραψε η σύζυγος του ηθοποιού με ανάρτηση στα social media.

Η τελευταία φωτογραφία του ηθοποιού μέσα από το νοσοκομείο είχε προκαλέσει αγωνία για την υγεία του στα social media. Ο Δημήτρης Κολλάτος επισκέφτηκε τον Σπύρο Φωκά ο οποίος έδειχνε αρκετά καταβεβλημένος.

Σπύρος Φωκάς – Το τελευταίο «αντίο»

Λίγα 24ωρα μετά στις 10 Νοεμβρίου η σύζυγος του Σπύρου Φωκά ανακοίνωσε στα social media ότι ο σπουδαίος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή.  Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι όλοι οι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα του θα είναι εκεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για το τελευταίο μεγάλο «αντίο» στον δικό τους Σπύρο.

Read More

And More