Σπύρος Μπιμπίλας: Όλα όσα κατέθεσε μέχρι να διακοπεί η δίκη Φιλιππίδη – «Έχασα πάσα ιδέα για τον φίλο μου όταν τα έμαθα»

Αν αγαπάς τα άρθρα μας, κάνε κλικ εδώ και πρόσθεσέ μας στη Google για να μας διαβάζεις πιο συχνά

Με την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, η εκδίκαση της μήνυσης που έχει υποβάλει ο Πέτρος Φιλιππίδης σε βάρος της γυναίκας που τον είχε καταγγείλει για βιασμό.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη σχέση που διατηρούσε επί χρόνια με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, αλλά και σε όσα γνώριζε για την υπόθεση, ενώ περιέγραψε πώς άλλαξε η εικόνα που είχε σχηματίσει για τον άλλοτε στενό του φίλο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε αρχικά ότι η Ελπίδα Νίνου επικοινωνούσε μαζί του, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τον σύζυγό της.

«Η Ελπίδα μού έστελνε μηνύματα, μου έλεγε τον πόνο της και ήθελε να μάθει αν ο Φιλιππίδης είχε κάποιο αίσθημα. Η Ελπίδα με όρκισε να μην πω τίποτα στον Πέτρο ότι η ίδια τον υποψιάζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός εξήγησε γιατί πίστεψε τους ισχυρισμούς της γυναίκας που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Εφόσον καταγγέλθηκαν αυτά από την κατηγορούμενη, ρώτησα την καταγγέλλουσα τι συνέβη και μου είπε ότι συνέβησαν όσα κατήγγειλε. Γνώριζα προσωπικά τον Πέτρο και θεώρησα ότι η κατηγορούμενη λέει την αλήθεια. Στην κατάθεσή της δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “βιασμός”, περιέγραψε αυτά που πέρασε. Δεν ήξερε πραγματικά το τι έχει περάσει», υποστήριξε.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Διαισθάνθηκα ότι η κοπέλα είπε την αλήθεια γιατί ο Πέτρος είχε σχέσεις με κοπέλες και αυτό ήταν αποδεκτό από τη σύζυγό του».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αμφισβήτησε επίσης τον ισχυρισμό ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε συναντήσει τη συγκεκριμένη γυναίκα ελάχιστες φορές.

«Την είχε μαθήτρια ο Πέτρος Φιλιππίδης, την ήξερε. Δεν ισχύει ότι την είχε δει μόνο δύο-τρεις φορές», κατέθεσε.

«Ο Πέτρος είχε μεγάλη δύναμη στο θέατρο – Έπρεπε να κάνει τη χαζή»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ηθοποιός στη δύναμη που, όπως υποστήριξε, είχε αποκτήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης στον θεατρικό χώρο, εξηγώντας γιατί θεωρεί ότι η γυναίκα συνέχισε να βρίσκεται σε εκδηλώσεις και πρεμιέρες παρά τα όσα είχε καταγγείλει.

«Αν του τα έριχνε η κοπέλα, θα έπρεπε να πιάσει τη μάνα της ή κάποιον φίλο της και να του τα πει», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Η κοπέλα πήγαινε σε πρεμιέρες γιατί ήθελε να κρατήσει ισορροπίες. Ο Πέτρος είχε μεγάλη δύναμη στο θέατρο. Έπρεπε να τα έχει καλά με τον χώρο και να κάνει τη χαζή. Είχε ανάγκη τον κάθε Φιλιππίδη».

Μάλιστα, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε γενικότερα στις συνθήκες που, σύμφωνα με τον ίδιο, επικρατούσαν στον χώρο του θεάτρου και στον φόβο των ηθοποιών να μιλήσουν για συμπεριφορές που είχαν βιώσει ή παρατηρήσει.

«Πάρα πολλοί ηθοποιοί έχουν παραβλέψει πράγματα που έχουν δει ή τους έχουν συμβεί, γιατί έχουν ανάγκη τη δουλειά. Ειδικά σε μια παράσταση που σκηνοθετείται από έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο», είπε.

Όπως υποστήριξε, η κατηγορούμενη είχε ανάγκη τη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη προκειμένου να κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο θέατρο.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο ηθοποιός αποκάλυψε και μια συζήτηση που, όπως είπε, είχε κάνει με τη μητέρα της κατηγορουμένης.

«Η μάνα της κατηγορουμένης μού είχε πει να πω στην Ελπίδα ότι η κοπέλα τον βλέπει σαν πατέρα της για να ηρεμήσει. Η Ελπίδα ήταν συνεχώς αγχωμένη και με ρωτούσε επίμονα τι γνωρίζω», κατέθεσε.

«Έχασα πάσα ιδέα για τον φίλο μου, Πέτρο Φιλιππίδη»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στη χρονική περίοδο κατά την οποία πληροφορήθηκε τις καταγγελίες σε βάρος του άλλοτε φίλου του.

«Μέχρι το 2021 δεν ήξερα για περιστατικά βιασμού, παρενόχλησης ή κακοποιητικής συμπεριφοράς. Καμία δεν μιλούσε. Γνώριζα μόνο ότι είχε σχέσεις. Ακόμα και τη δεύτερη μέρα του γάμου του είχε άλλη σχέση. Έχασα πάσα ιδέα για τον φίλο μου, Πέτρο Φιλιππίδη, όταν τα έμαθα», ανέφερε.

Η ξαφνική είσοδος του Πέτρου Φιλιππίδη και το ξέσπασμα κατά του Μπιμπίλα

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης σημειώθηκε ένα έντονο περιστατικό, όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος δεν βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στη δικαστική αίθουσα, εμφανίστηκε ξαφνικά και ξέσπασε εναντίον του Σπύρου Μπιμπίλα.

«Είσαι καραγκιόζης! Δεν ντρέπεσαι λίγο; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι! Γελοίε! Διαδίδεις κουτσομπολιά από εδώ και από εκεί. Είσαι ένα ανέκδοτο. Συνεργαζόμουν μαζί σου και σου έκανα παρέα γιατί σε λυπόμουν. Δεν έχω κάνει τίποτα», φώναξε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η ένταση που δημιουργήθηκε οδήγησε την έδρα στην απόφαση να διακόψει για λίγα λεπτά τη διαδικασία, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

«Ο χαρακτήρας του Πέτρου άλλαζε με τη δύναμη που πήρε – Ήταν ευέξαπτος»

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, ο Σπύρος Μπιμπίλας συνέχισε την κατάθεσή του, περιγράφοντας τη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη κατά τα χρόνια της φιλίας τους.

«Εμένα και ο Πέτρος και η γυναίκα του με είχαν βοηθήσει πολύ στο παρελθόν. Ο χαρακτήρας του Πέτρου άλλαζε με τη δύναμη που πήρε. Ήταν ευέξαπτος άνθρωπος, αλλά καμιά φορά και τρυφερός. Έσπαγε αντικείμενα. Είχε σπάσει τα χέρια του επειδή πέταγε αντικείμενα. Μάλιστα, μου είχε δώσει την εντύπωση σε μια περίπτωση ότι ήταν εκδικητικός», υποστήριξε.

Για την Ελπίδα Νίνου ανέφερε: «Τη γυναίκα του την ξέρω ως μαζεμένο κορίτσι, σπουδαγμένη και φίλη του θεάτρου».

Ο ηθοποιός σημείωσε ακόμη ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης συναναστρεφόταν νεότερους ανθρώπους, χωρίς ο ίδιος να έχει υποψιαστεί όσα καταγγέλθηκαν στη συνέχεια.

Μάλιστα, περιέγραψε και ένα περιστατικό που, όπως υποστήριξε, του είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορούσε να επιδείξει εκδικητική συμπεριφορά.

«Μου είχε πει για μια ηθοποιό ο Πέτρος ότι ήθελε να τη δει να ζητιανεύει στον δρόμο, γιατί είχαν μια μεταξύ τους υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Σπύρου Μπιμπίλα, η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση της κατηγορουμένης η οποία βρίσκεται σε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164