Σπύρος Μπιμπίλας: Τι θα κάνει τα χρήματα τα οποία διεκδικεί με αγωγή από τον Γιώργο Λιάγκα

Μετά από μια τηλεφωνική φάρσα που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Λάμψη, ο Σπύρος Μπιμπίλας (με το όνομα του οποίου συστήθηκε ο δημοσιογράφος κατά τη φάρσα, όπου υποδυόταν έναν γκέι) αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Ο ηθοποιός ζητά ηθική αποκατάσταση αλλά και χρηματική αποζημίωση από το δημοσιογράφο και μιλά στο People και τη Νάνσυ Παραδεισανού σχετικά.

Τα χρήματα τι θα τα κάνεις;

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα με το δικηγόρο μου το ποσό που θα ζητήσουμε. Ένα μέρος θα το κρατήσω για το δάνειό μου και τα υπόλοιπα θα πάνε για τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη. Ο δικηγόρος μου είναι αισιόδοξος πως θα δικαιωθώ, γιατί έχουν δικαιωθεί κι άλλοι πάνω σε τέτοια θέματα. Δεν είμαι η πρώτη περίπτωση θιγόμενου. Στις σχολές δημοσιογραφίας δεν διδάσκεται η ευπρέπεια; Εγώ δεν έχω οικογένεια; Δεν έχω αδέλφια; Δεν έχω ανίψια; Είναι πολύ λεπτό το θέμα.

Σου έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν;

Έχω υποστεί bullying κι έχουν χρησιμοποιήσει σκωπτικά το όνομά μου μέσα από τους γκέι χαρακτήρες. Βέβαια τότε δεν χρειάστηκε να κάνω αγωγή. Εγώ δεν έχω απασχολήσει ποτέ για την προσωπική μου ζωή. Δεν αφορά καθόλου το κοινό. Όσοι την πουλάνε είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν θέλω να μιλάω για το τι κάνω στο κρεβάτι μου, ούτε να βάζω ετικέτες. Το βρίσκω εξίσου ρατσιστικό. Σήμερα είμαστε έτσι, αύριο είμαστε αλλιώς.

Στις συνεντεύξεις τι λες;

Ότι δεν απαντάω σε προσωπικές ερωτήσεις. Κάνουμε τόσο ωραία πράγματα στο θέατρο, που είναι περιττό να ασχολούμαστε με την κλειδαρότρυπα. Στην ουσία, πιστεύω πως δεν αφορά και τον κόσμο. Βλέπω ανθρώπους της τέχνης και της τηλεόρασης να κάνουν καριέρα μόνο στα εξώφυλλα. Εγώ αυτό το στηλιτεύω. Δεν είναι σωστό να δείχνεις τόσο πολύ την οικογένεια και τα παιδιά σου. Όλη η τηλεόραση έχει γίνει ένα τεράστιο κουτσομπολιό.

Γιατί πιστεύεις πως σε έχουν χαρακτηρίσει κυρίως οι γκέι ρόλοι που έχεις παίξει;

Από τους χίλιους ρόλους που έχω κάνει οι εξήντα ήταν ομοφυλόφιλοι, όλων των τύπων. Μερικοί είναι ακραίοι και καρικατούρες, άλλοι είναι αληθινοί, συνήθεις και φυσικά υπάρχουν στην κοινωνία μας. Είναι μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση και δεν μπορείς να την κοροϊδεύεις. Γιατί, όμως, αυτοί οι ρόλοι πρέπει να χαρακτηρίζουν την καριέρα μου και όχι οι κλασικοί ρόλοι του παγκόσμιου ρεπερτορίου που έχω κάνει; Γιατί με κυνηγάει ο ρόλος του γκέι στο Κωνσταντίνου και Ελένης; Μπορεί να το έπαιξα τέλεια και να το βλέπουν όλοι, αλλά πλέον δεν θέλω να παρακολουθώ το επεισόδιο. Δεν φταίω εγώ που η τηλεόραση παίζει μόνο αυτό και δεν προβάλλει τόσα άλλα σίριαλ όπου έχω συμμετάσχει.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More