Σπύρος Πώρος για τις καταγγελίες: “Δεν έχουν όλες οι ιστορίες που βγήκαν στα φώτα την ίδια βαρύτητα”

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Σπύρος Πώρος. Ο γνωστός φωτογράφος μίλησε μεταξύ άλλων και για το κίνημα #metoo που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας εκφράζοντας την άποψη πως δεν πρέπει να δίνουμε την ίδια βαρύτητα σε όλες τις υποθέσεις προκειμένου να μη χαθεί το νόημά του.

“Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία, βγαίνουν όλοι και λένε μια ιστορία. Δεν έχουν όλες οι ιστορίες την ίδια βαρύτητα… Βγαίνουν και λένε “με έβγαλε έξω και με εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά για να μου δώσει έναν ρόλο”. Αν εσύ έβαλες τον εαυτό σου σε αυτή την κατάσταση και εσύ το επέλεξες… Άλλο να σε αναγκάσει κάποιος να κάνεις κάτι και άλλο να πας μόνος σου… Βγαίνουν και πολλές άκυρες περιπτώσεις. Υπάρχουν όντως άνθρωποι που κακοποιήθηκαν, αλλά το θέμα είναι πολύπλοκο δεν είναι απλό. Στην Αμερική υπάρχουν πολλοί νεαροί άνδρες που είναι στη φυλακή γιατί πηγαίνει η 16χρονη κάνει σεξ με ένα παιδί, μετά ντρέπεται και επειδή ντρέπεται πάει και λέει στους γονείς της ότι την βίασε… Είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής βίας, έπρεπε να γίνει αυτό και δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε “γιατί τώρα”. Και ποινικά να μη διώκεται κάτι και μόνο που σου χαλάει το όνομα είναι μια ηθική δικαίωση. Η παραγραφή δε σημαίνει δικαίωση” είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην στερεοτυπική αντίληψη που επικρατεί πως η γυναίκα είναι το αδύναμο φύλο, εκφράζοντας τη διαφωνία του.

“Οι γυναίκες δεν είναι το αδύναμο φύλο σαν οντότητες. Είστε πολύ πιο δυνατές από τους άντρες και αυτό οι άντρες το ξέρουν. Οι άντρες που νομίζουν ότι μπορούν να εξουσιάσουν μια γυναίκα είναι ηλίθιοι. Η γυναίκα θέλει να βάλει τον εαυτό της σε αυτή τη θέση μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Μετά η γυναίκα μεταμορφώνεται. Είναι αδύναμη μόνο όταν θέλει” δήλωσε ο Σπύρος Πώρος.

Read More

And More