Σπύρος Σούλης: Χείμαρρος στη νέα του ανάρτηση – “Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να τα περιμένουμε”

Ο Σπύρος Σούλης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις των πυρκαγιών στη χώρα μας, θέλησε να στείλει το δικό του δημόσιο μήνυμα για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο τόνισε στην άμεση δράση που θα πρέπει να έχουμε όλοι, προκειμένου διατηρήσουμε ζωντανή τη φύση – ειδικά τώρα- μετά τις καμένες εκτάσεις γης.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που έγραψε στο instagram ο Σπύρος Σούλης…

«Και εσύ τι έκανες Σπύρο για να μην καταστραφεί αυτό;»
Λες και ακούω τι θα με ρωτάνε τα παιδιά όταν θα βλέπουν την ομορφιά του τόπου μας μόνο από παλιές φωτογραφίες και βίντεο. Όταν η ζωή θα είναι δύσκολη και αφόρητη. Όταν από την κλιματική αλλαγή όλα θα καταστρέφονται από περισσότερους και εντονότερους καύσωνες, από θύελλες, πλημμύρες, ξηρασίες, πυρκαγιές.
Και τι να τους απαντήσω; Την αλήθεια. – «Όχι πολλά. Όχι όσα θα μπορούσα.»

Είμαστε υποκριτές οι άνθρωποι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιστρέψουμε την καταστροφή που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε. Τα γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για το πως θα ζούμε, πως θα καταναλώνουμε και το τι θα τρώμε που θα βοηθήσουν τον πλανήτη μας. Δεν κάνουμε όμως σχεδόν τίποτα.

Δες ακόμα: Σπύρος Σούλης: Η μαγευτική βόρεια Εύβοια πριν την καταστροφική φωτιά – Φωτογραφίες από το ταξίδι του


Ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε εντελώς καταναλωτικές συνήθειες, να χρησιμοποιούμε λιγότερα, να μην σπαταλάμε, να μην ξοδεύουμε. Να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε συνέχεια ενέργεια, αυτοκίνητα, καύσιμα.
Να τρώμε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας. Να φρενάρουμε την αλόγιστη κτηνοτροφία.
Ξέρουμε ότι πρέπει ενεργά και ασταμάτητα να απαιτούμε από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα να κάνουν σημαντικές ενέργειες για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος. Τι από τα παραπάνω κάνουμε;

Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να τα περιμένουμε όλα από την χώρα και από τους άλλους. Δεν αρκεί σε κάθε καταστροφή με δράμα να αναφωνούμε «τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;» Αν δεν θέλουμε να είμαστε υποκριτές, η σπατάλη πρέπει να σταματήσει και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα μας. Τώρα! Δεν είναι αργά!

Και το χειρότερο απ’ όλα; Καλά εμείς, αν δεν θελουμε, αν δεν ξυπνήσουμε, αν δεν κάνουμε κάτι, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Τα θέλαμε και τα πάθαμε. Μαζί μας όμως, δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να πάρουμε και τον υπέροχο αυτό πλανήτη, τις επόμενες γενιές ανθρώπων και όλα τα πλάσματα της φύσης. Που δεν φταίνε ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spiros Soulis 🏠(@spiros_soulis)

Read More

And More