Σταματίνα Τσιμτσιλή: “Νιώθω πολύ τυχερή γιατί ο Θέμης μ’ έχει βοηθήσει να βελτιωθώ ως άνθρωπος σε πολλά επίπεδα”

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή φωτογραφίζεται πρώτη φορά για το Glow κι εξηγεί στον Οδυσσέα Μητσόπουλο πώς μέσα σε μόλις τρία χρόνια έκανε ένα δυναμικό upgrade στην καριέρα της. Ένα κορίτσι που κάποτε ξεκίνησε διαφορετικά και σήμερα, μέσα από την προσωπική της εξέλιξη, κατάφερε να γίνει μια πολύ ισχυρή παίκτρια στη δύσκολη σκακιέρα της πρωινής ζώνης. Κι αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά τα υψηλά νούμερα της Nielsen.

Την περίμενε χρόνια αυτήν τη μεγάλη επιτυχία; Την κυνήγησε; Την επιδίωξε με νύχια και με δόντια; «Η αλήθεια είναι πως δεν προγραμμάτιζα ποτέ τόσο μελλοντικά τη ζωή μου. Πάντα ήθελα την περίοδο που ζούσα να πετύχω τα περισσότερα, ήθελα να καταφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα τη δεδομένη στιγμή. Ακόμη και την εποχή που έκανα μουσικό ρεπορτάζ στο Mad, ήθελα να εξασφαλίζω συνεντεύξεις με τους πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Τότε ήθελα να κάνω ωραίες συνεντεύξεις με ανθρώπους που τους θεωρούσα σημαντικούς. Και το προσπαθούσα, κάνοντας άπειρα τηλέφωνα και πηγαίνοντας με το μικόφωνο στα events για να τους γνωρίσω προσωπικά, να τους πείσω να μου μιλήσουν», θα παραδεχτεί.

Η κουβέντα πηγαίνει αυτόματα στα χρόνια του Alter, τότε που τόσο η ίδια όσο και η Φαίη Σκορδά είχαν τον δικό τους ρόλο στη μεσημεριανή ζώνη. Σήμερα, και οι δυο τους απέχουν πολύ από εκείνη την εικόνα. Τι θυμάται η ίδια από εκείνη την εποχή; «Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να βγω μπροστά μέσα από ομάδες ήθελα να έχω κάτι ουσιαστικό να πω και να μην είμαι άχρωμη και άοσμη τηλεοπτικά. Κάπου εκεί άρχισα να ονειρεύομαι ότι θα ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να κάνω τη δική μου εκπομπή. Δεν ήμουν, ωστόσο, από τα κορίτσια που με το που μπήκαν σε αυτόν τον χώρο ήθελαν να κάνουν τη δική τους εκπομπή. Εγώ αυτό το θεωρώ λάθος. Το ίδιο πράγμα λέω και στους μαθητές μου στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Ant1. Είναι λάθος στόχος να ξεκινάς με αυτό στο κεφάλι σου. Πρέπει ν’ αγαπήσεις τη δουλειά αυτήν σε κάθε φάση της και να περάσεις σιγά-σιγά από το ένα στάδιο στο επόμενο. Σήμερα χαίρομαι πολύ με την επιτυχία του “Happy Day”, την απολαμβάνω και νιώθω πολύ ευγνώμων», λέει.

Είναι γεγονός ότι στην ελληνική τηλεόραση οι πρωινές εκπομπές είναι αυτές με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην πάροδο των χρόνων κι αναρωτιέμαι αν η Σταματίνα φαντάζεται τον εαυτό της στην ίδια καρέκλα 10 χρόνια μετά. «Το σίγουρο είναι πως για κάποια χρόνια είμαι διατεθειμένη να το ζήσω. Δε θέλω να λέω μεγαλες κουβέντες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως νιώθω πολύ καλά με την ανταπόκριση που έχει η εκπομπή και δε βιάζομαι να την αφήσω. Το πόσο θα κρατήσει το “Happy Day” θα εξαρτηθεί από τον Alpha και τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι το καθημερινό πρωϊνό ξύπνημα είναι κάτι πολύ δύσκολο και αλλάζει όλο το πρόγραμμα της ζωής σου, ωστόσο μου αρέσει πολύ αυτό που έχουμε “χτίσει” ως ομάδα και δε θέλω να το αφήσω άμεσα».

Πώς μπόρεσε αλήθεια να κερδίσει ένα νέο τηλεοπτικό κοινό και να κάνει ουστιαστικά σχόλια πάνω σε θέματα που αποσχολούν την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα; «Διαβάζω πάρα πολύ γιατί θέλω να είμαι ενήμερη για όλα όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Θα διαβάσω εφημερίδες, θα μπω στα ενημερωτικά sites και φυσικά, συζητάω πολύ με τον Θέμη, ο οποίος λόγω των πελατών του έχει μια πλήρη εικόνα της αγοράς και μια διαφορετική ματιά από αυτήν των δημοσιογράφων. Δεν το κάνω μόνο για να είμαι διαβασμένη στην εκπομπή, έχω μέσα μου μια ανησυχία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τώρα στο κομμάτι του “αέρα”, περνώντας τα χρόνια δε νιώθω ανταγωνιστικά με τους συνεργάτες μου, γιατί κατάλαβα ότι οι ευχαριστημένοι συνεργάτες φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα στο live. Ήθελα εξαρχής στην εκπομπή ο καθένας να νιώθει χρήσιμος, να έχει τον χώρο και τον χρόνο του για να ξεδιπλώσει την προσωπικότητά του. Δε θέλω να αισθάνεται κάποιο άτομο από την ομάδα μας ότι δουλεύει για την Τσιμτσιλή κι αυτή δεν το εκτιμάει. Είμαστε όλοι αναπόσπαστα κομμάτια ενός παζλ που λέγεται “Happy Day”», ξεκαθαρίζει.

«Προσπαθώ με τα χρόνια να βελτιώνομαι, έχω κάνει την αυτοκριτική μου κι έχω δει σε μένα πράγματα που δε μου άρεσαν. Για παράδειγμα, έχω δει ότι στον αέρα είμαι υπερκινητική με τα χέρια μου κι αυτό έχω προσπαθήσει να το ελέγξω. Το ζωντανό είναι αδυσώπητο και λόγω διάθεσης δεν μπορείς να είσαι κάθε μέρα 100% ο ίδιος άνθρωπος. Αυτό που προσπαθώ είναι να δίνω στον τηλεθεατή ένα χαμόγελο και μια χαλαρή διάθεση. Πρωί-πρωί που ο άλλος ξυπνάει δεν έχει όρεξη ν’ ακούει ούτε τις δικές μου φωνές ούτε να εισπράττει τον δικό μου εκνευρισμό», προσθέτει.

Το πρώτο της βιβλίο «Όλα για λίγο παράδεισο» και συζητήθηκε έντονα κι έγινε best seller. Θα υπάρξει συνέχεια; Έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει το επόμενο; «Υποσχέθηκα πρόσφατα στην εκδότριά μου, τη Νίνα Ψυχογιού, ότι θα το ξεκινήσω στις αρχές του 2016. Με μάλωσε που δεν το έχω ήδη δρομολογήσει, αλλά δείχνει κατανόηση γιατί με 2 παιδιά στο σπίτι και πρωινό ξύπνημα στις 6 το πρόγραμμά μου είναι πολύ δύσκολο. Έχω μια ιστορία μέσα στο μυαλό μου, αλλά όπως και στο πρώτο μου βιβλίο έχω την αίσθηση ότι αυτή θα εξελιχθεί αλλιώς στην πορεία. Πάντως, τόσο η εκδότριά μου όσο και ο Θέμης, ο οποίος, επίσης, έχει γράψει βιβλία, μου λένε ότι για να θεωρείσαι συγγραφέας πρέπει να έχεις γράψει τουλάχιστον δύο βιβλία. Θέλω να προσπαθήσω να το κάνω άμεσα, λοιπόν».

Όταν τα φώτα σβήνουν, τόσο στο studio όσο και στο σπίτι της, μένει αυτή και ο Θέμης. Του οφείλει ένα μερίδιο της σημερινής της εξέλιξης; Είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος που της άλλαξε για πάντα τη ζωή; «Πιστεύω ότι ο σύντροφος μας είναι αυτός που θα μας βγάλει την καλύτερη ή τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού μας. Νιώθω πολύ τυχερή γιατί ο Θέμης μ’ έχει βοηθήσει να βελτιωθώ ως άνθρωπος σε πολλά επίπεδα. Γενικά, με καμαρώνει και είναι ένας άνδρας που με τον τρόπο του θα φροντίσει να τονώσει την αυτοπεποίθησή μου. Αν έχει χρόνο μέσα στο βαρύ πρόγραμμά του θα με παρακολουθήσει και θα μου κάνει πολύ εύστοχη κριτική», εξομολογείται και φουσκώνει από περηφάνια για τον σύζυγό της.

Read More

And More