Σταμάτης Γαρδέλης: Από την δόξα των 80s στην αθόρυβη αποχώρησή του από τη Φάρμα

Η Φάρμα: Ο Σταμάτης Γαρδέλης, ήρθε, είδε και… αποχώρησε αιφνίδια από το ριάλιτι του ANT1. Το βράδυ της Τετάρτης προβλήθηκε το επεισόδιο με την αποχώρηση του γνωστού ηθοποιού από το παιχνίδι επιβίωσης.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης αποχώρησε οικειοθελώς από τη Φάρμα αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή δήλωση για τους λόγους που πήρε την απόφαση αυτή.

Δες τη στιγμή που ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοινώνει την αποχώρηση του Γαρδέλη:

Όσα δεν γνώριζες για τον Σταμάτη Γαρδέλη

Ο Σταμάτης Γαρδέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής ξεκίνησαν το 1981, σε ηλικία 21 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, «Τα τσακάλια». Αμέσως καθιερώθηκε και έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στον κόσμο, κυρίως στην νεολαία της εποχής.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης μάλιστα, μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε ποπ είδωλο της δεκαετίας του 1980 και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Κατά τον ίδιο, εγκλωβίστηκε εν μέρει στους ρόλους αυτούς, γνωρίζοντας την προκατάληψη και την απόρριψη όταν προσπαθούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Τα τελευταία χρόνια απείχε από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ασχολούμενος κυρίως με το θέατρο.

 

Σκηνή από ταινία του ’80 με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Γαρδέλη:

Το 2010 – 2011 πραγματοποίησε διπλή επιστροφή στα τηλεοπτικά πράγματα, συμμετέχοντας ως διαγωνιζόμενος στο πρόγραμμα «Dancing with the Stars» του ANT1 ενώ το 2016 συμμετείχε και στον τρίτο κύκλο του τηλεοπτικού σόου «Your Face Sounds Familiar» .

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σταμάτης Γαρδέλης (@stamatisgardelis)

 

Ο Σταμάτης Γαρδέλης έχει κάνει επιλεκτικές τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά μία από τις τελευταίες ήταν αυτή που σχολιάστηκε και… «άναψε» το twitter: η παρουσία του στο “Καλύτερα δε γίνεται” με τη Ναταλία Γερμανού την περσινή σεζόν.  

Σταμάτης Γαρδέλης – Προσωπική ζωή

Ο Σταμάτης Γαρδέλης λάτρευε τις μηχανές και τις γυναίκες. Κι ενώ τότε κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να δοθεί ολοκληρωτικά σε έναν έρωτα ο οποίος θα ήταν καταστροφικός, πολλά χρόνια μετά ο ίδιος εξομολογήθηκε πως: «Τίναξα την καριέρα μου στον αέρα».

To 1982, γνωρίζει μια τουρίστρια στο Θησείο, της προτείνει να κάνουν μια βόλτα με τις μηχανές τους, και αυτή η βόλτα κατέληξε στο Μπέβερλι Χιλς. Εκεί βέβαια δεν ήταν ο διάσημος, ωραίος νεαρός σταρ του σινεμά, αλλά ένας ακόμη ευρωπαίος που ήθελε να ζήσει το Αμερικανικό όνειρο.

«Έχω φύγει, έχω τινάξει την καριέρα μου στον αέρα για μια γυναίκα. Το ’82 – ’83 που είχα κάνει τις ταινίες μου.  Έφυγα με μία μηχανόβια. Κάναμε μία βόλτα γύρω από το Θησείο, στο Αστεροσκοπείο. Τόση ήταν η βόλτα; Τι θες μεγαλύτερη; Ε… κόντρα στην κόντρα φτάσαμε στο Λος Άντζελες για έξι μήνες. Με ψάχναν. Δεν με ένοιαζε τίποτα. Δεν είχα λεφτά. Δούλευα στο Μπέβερλι Χιλς, είχα νοικιάσει ένα σπίτι, έφτιαχνα χάμπουρκερ και ζούσα αυτό το αμερικάνικο όνειρο του μετανάστη στις μεγάλες λεωφόρους, είχε εξομολογηθεί ο ηθοποιός στο παρελθόν.

Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1993 παντρεύτηκε και λίγο αργότερα απέκτησε δύο γιους, τον Βασίλη και τον Διονύση. «Δεν τα κατάφερα ως σύζυγος, εγώ έφταιγα. Ερωτευόμουν παθιασμένα, έκανα υπερβολές και τα τίναζα όλα στον αέρα», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του για τον χωρισμό του.

Οι γυναίκες δεν έπαψαν ποτέ να έχουν εξαίσια θέση στην καρδιά του. Το νεανικό του πάθος παραμένει αναλλοίωτο, ωστόσο, ο ίδιος προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Ο Σταμάτης Γαρδέλης και η συμμετοχή του στη Φάρμα

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να συμπληρώσει την πρώτη εβδομάδα παραμονής του στο ριάλιτι του ANT1 και αποχώρησε.

«Είμαι ο Σταμάτης Γαρδέλης και μου αρέσουν τα άγνωστα ταξίδια των διαμετρικών αποστάσεων, της ονειρικής μέθης του απροσδιόριστου…» δήλωσε κατά την είσοδό του στο ριάλιτι του ANT1.

Τι δεν πήγε καλά με τον Σταμάτη Γαρδέλη και τη Φάρμα;

Από την πρώτη στιγμή, η υπερκινητικότητητά του, οι ατάκες του αλλά και η προσπάθειά του να απασχολεί τους συμπαίκτες του με τους διαλόγους του, έκαναν τον Σταμάτη Γαρδέλη να βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο της Φάρμας.

 

«Δεν έχει κουραστεί από το πρωί τόσες ώρες; Το είπε και ο ίδιος ότι αυτό το κάνει ως… ψυχοθεραπεία. Αυτό δεν βοηθά όμως σε κάτι την ομάδα, έχει απομονωθεί από την ομάδα και κάνει τα δικά του. Επηρεάζει το πώς ζούμε, αλλά είμαστε μια ομάδα. Ο ίδιος όμως θέλει να έχουν προβλήματα οι άλλοι μαζί του, το θέλει ο ίδιος», σχολίαζαν οι συμπαίκτες του Σταμάτη Γαρδέλη.

Παρελθόν αποτελεί από τη Φάρμα ο Σταμάτης Γαρδέλης. Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε… νύχτα από το ριάλιτι του ANT1 αφήνοντας ερωτηματικά στους συμπαίκτες του, οι οποίοι ωστόσο δεν φάνηκαν έκπληκτοι με την απόφασή του.

Ταυτόχρονα οι τηλεθεατές μέσα από το twitter σχολίασαν έντονα την παρουσία του Σταμάτη Γαρδέλη στη Φάρμα. Όλα δείχνουν πως ήταν κακό timing για τον γνωστό ηθοποιό ο οποίος μπήκε στο ριάλιτι με… αέρα  από την ανέμελη εποχή των 80s.

Πηγή φωτογραφιών: NDP – Instagram

Read More

And More