Σταμάτης Κραουνάκης: “Δεν έχουμε ξαναμιλήσει με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ήταν σοβαρή η ρήξη που έγινε”

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν ένας από τους καλεσμένους του Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Πέμπτης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης που δε μασάει τα λόγια του αναφέρθηκε στις οικονομικές απολαβές συναδέλφων του από το Υπουργείο Πολιτισμού τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει πληρωθεί ποτέ από αυτό. Ακόμα αναφέρθηκε και στις οικονομικές απολαβές που είχε από τη Σπείρα που όπως λέει ήταν ανύπαρκτες.

Μίλησε ακόμα και για την παρεξήγηση με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη μετά το ξέσπασμά του για τη συναυλία της ερμηνεύτριας στην καρότσα του Δήμου κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας στην οποία την είδε να ερμηνεύει ένα από τα τραγούδια του χωρίς να έχει πρώτα ενημερωθεί.

“Τα χρήματα που βάλανε που ήταν 800 ευρώ αφορούσαν όλους τους δημιουργούς των τραγουδιών που παίχτηκαν εκεί στην καρότσα. Κατατέθηκαν στην ΕΔΕΜ, δεν το χω ψάξει,. Ψάχνοντας τον κύριο Κωνσταντακόπουλο που είχε βάλει η κυρία Μενδώνη μετά από πολύ γκαρίδα δικιά μας να φέρει την ΕΔΕΜ εις πέρας, έχω στείλει και 20 email, δε μου απάντησε ποτέ. Δε μετάνιωσα ποτέ για την αντίδρασή μου, δεν ήταν επίθεση, δεν επιτέθηκα ποτέ στην αγαπημένη μου φίλη. Αλλά, Σάββατο του Θωμά επάνω στο κάρο του Δήμου η αγαπημένη μου φίλη να χοροπηδάει μπροστά στην κυβέρνηση που καθόλου δεν πηγαίνω χωρίς να έχω ερωτηθεί δε θα έλεγα όχι. Αν με είχε ρωτήσει δε θα έλεγα όχι. Με πείραξε που το είδα εγώ και όλος ο κόσμος αυτό το τέρας. Ένα τραγούδι που έχει υποστηριχθεί συναισθηματικά από τέσσερις γενιές Ελλήνων. Δεν έκανε κανέναν χαρούμενο αυτό και κυρίως εμένα που το έχω γράψει… Είναι σοβαρή ρήξη αυτή που έγινε με την Άλκηστις εκείνη τη μέρα. Δεν έχουμε μιλήσει από τότε. Δε της κρατάω καμία κακία… Αυτό που ζήταγα ήταν να δοθούν επιτέλους τα επιδόματα στους καλλιτέχνες” είπε και συνέχισε σχολιάζοντας το έργο της κυβέρνησης στην Αθήνα, “Αίσχος. Διέλυσε την Αθήνα. Τα χαϊρια τα είδαμε, τα διέλυσε η βροχή. Δεν έχω εμονή με τη Νέα Δημοκρατία. Την κυρία Μενδώνη τη βρίζει όλη η Νέα Δημοκρατία. Έχω φίλους παντού, εκτός από τη Χρυσή Αυγή έχω φίλους παντού”.

Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε και σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν κάποιο διάστημα στην οποία μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

“Είπα πολύ ωραία πράγματα και απελευθερωτικά. Φταίει και ο άνθρωπος που μου πήρε τη συνέντευξη, ο Θανόπουλος Βασίλης… Η ιδιωτική ζωή μας που μπορεί να έχει και πολλές δυσάρεστες στιγμές, δεν αφορά κανέναν. Στην ηλικία που είμαι, που έχω κάψει το καλύβι μου, δεν είχα κανένα θέμα να μιλήσω για αυτό. Όταν ένας επώνυμος μιλά ανοιχτά όχι μόνο για τη σεξουαλικότητα αλλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη σεξουαλικότητα, αυτό είναι ελευθερία” είπε.

Όσο για τον λόγο που δεν είχε μιλήσει ποτέ πριν για αυτό το θέμα ανέφερε, “Δεν έτυχε… Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα ακτιβισμού γύρω από το θέμα. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση του κάθε επώνυμου όποτε και αν μπορεί να βάζει ένα λιθαράκι.. Πρέπει η νέα γενιά να απελευθερωθεί… Ποτέ δε δέχθηκα άσχημα σχόλια για αυτό το θέμα… Μέχρι σήμερα, δόθηκα στον έρωτα. Αγάπησα ανθρώπους που μου μείνανε στη ζωή ακόμα κι αν τελειώσανε οι σχέσεις, κι αυτό δεν είναι εύκολο…. Εγώ θέλω όταν τελειώνει μια σχέση, κάτι να μείνει ανάμεσά μας”. 

 

 

Read More

And More