“Starfish”… Ακόμα μία σειρά made in Turkey στον ΑΝΤ1 !

Τελικά όσο περνά ο καιρός, τόσο πείθομαι πως για να καλύψω τις ανάγκες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ όσο το δυνατόν καλύτερα, κανονικά θα πρέπει να μάθω… τούρκικα ! Βλέπετε κάθε χρόνος που περνάει φέρνει στην ελληνική τηλεόραση όλο και περισσότερες τούρκικες παραγωγές και έχω την αίσθηση πως όσο η τηλεοπτική κρίση μαστίζει την ελληνική τηλεόραση και την ελληνική μυθοπλασία, τόσο η μικρή μας οθόνη θα κατακλίζεται από σειρά που θα κουβαλούν επάνω τους άρωμα από… Βόσπορο !

Και για του λόγου το αληθές ; Οι Αντεννικοί αυτό το καλοκαίρι την πήραν την μεγάλη απόφαση και προχωρούν σε διπλό, τηλεοπτικό χτύπημα made in Turkey ! Ετσι, εκτός από το πολυσυζητημένο “Asi”, στο πρόγραμμά τους θα έρθει να προστεθεί λίαν συντόμως και η σειρά “Starfish” !

Πρόκειται για μία καθαρόαιμη σαπουνόπερα, όπου όπως σε όλες αυτού του είδους τις σειρές έτσι κι εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδιά, χαμένους πατεράδες και απαγορευμένους έρωτες. Και για να πάρετε μία γερή γεύση από το την σειρά, σας παρουσιάζω την περίληψη των πέντε πρώτων επεισοδίων !

Η Μεριέμ με την κόρη της Ντενίζ ζουν σε μια επαρχία της Κιουτάχειας. Η Μεριέμ, νοσοκόμα στο επάγγελμα, μεγάλωσε μόνη της την κόρη της. Στον κόσμο έχουν μόνο η μία την άλλη. Όνειρο της Μεριέμ είναι να σπουδάσει η κόρη της ιατρική και τελικά η Ντενίζ τα καταφέρνει να περάσει στη σχολή. Η Μεριέμ, όμως, δεν μπορεί να το χαρεί με την καρδιά της, επειδή είναι χρόνια άρρωστη και πλέον γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κρύψει την ασθένειά της από την κόρη της.

Όσο η Ντενίζ κάνει όνειρα για την καινούργια τους ζωή στην Άγκυρα, η Μεριέμ σκέφτεται πως αν φύγει από τη ζωή, μπορεί να εμπιστευτεί την κόρη της σε έναν και μόνο άνθρωπο: τον Μπαχρί. Ο Μπαχρί είναι επικεφαλής της Ιατρικής στην Άγκυρα και με τη Μεριέμ γνωρίζονται χρόνια. Η Μεριέμ κρατάει ένα ακόμα μυστικό: ο Μπαχρί είναι ο βιολογικός πατέρας της Ντενίζ. Αυτό όμως, δεν το γνωρίζει κανείς άλλος εκτός από την ίδια. Ούτε η Ντενίζ, ούτε ο Μπαχρί, ούτε η σύζυγός του η Ικμπάλ, ούτε τα τρία του παιδιά. Αλλά η μέρα που ένας από αυτούς θα μάθει το μυστικό… πλησιάζει!
Η κατάσταση της υγείας της Μεριέμ επιδεινώνεται, ενώ η ίδια συνεχίζει να κρατάει την ασθένειά της κρυφή από τη Ντενίζ, σχεδιάζοντας να φύγει για θεραπεία στη Γερμανία. Ο Μπαχρί, όμως, μην γνωρίζοντας πως έχει μια κόρη, δυσκολεύεται να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και νιώθει το παρελθόν να τον βαραίνει όσο μιλάει με τη Μεριέμ για τα παλιά. Ποια θα είναι η τελευταία του κουβέντα και πού θα οδηγήσει τη Ντενίζ η απόφαση που θα πάρουν; Η κοπέλα γράφεται στην Ιατρική και κάνει το πρώτο της βήμα στη νέα της ζωή. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής της, το πρώτο άτομο που γνωρίζει είναι ο Μερτ, με τον οποίο διαπληκτίζεται μεν, της ξυπάνει πρωτόγνωρα συναισθήματα δε. Ένα γράμμα, όμως, που θα βρει η Ντενίζ, θα αλλάξει τη ζωή της μια για πάντα.
Η Ντενίζ ξυπνά και βρίσκει το γράμμα που της άφησε η μητέρα της. Πλέον έμεινε ολομόναχη σε μια ξένη πόλη. Απογοητευμένη και στενοχωρημένη συναντάει τυχαία τον Μερτ, που προσφέρεται να τη βοηθήσει για να βρει τη μητέρα της. Κι ενώ οι δυο τους δρομολογούσαν το σχέδιο για να εντοπίσουν τη Μεριέμ, ένα τηλεφώνημα από τον Μπαχρί έρχεται ν’ ανατρέψει τα πάντα. Η Μπανού εξακολουθεί να λέει απανωτά ψέματα στην οικογένειά της, προσποιούμενη την καλή και ευγενική. Ποιο από όλα τα ψέματα, όμως, θα της γυρίσει μπούμερανγκ; Ο Μπαχρί, ο οποίος γνωρίζει όλη την αλήθεια, θέλει να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στη Μεριέμ και να πάρει σπίτι του τη Ντενίζ. Παρ’όλα αυτά, η Ικμπάλ αντιδρά αρνητικά στην ιδέα του. Πού θα οδηγηθεί αυτή η αναγκαστική συγκατοίκηση της Ντενίζ με την Ιλκμπάρ;
Η Ντενίζ μετακομίζει στο νέο σπίτι και προσπαθεί να συνηθίσει τη νέα της ζωή. Η Ικμπάλ και η Πελίν δεν μπορούν να δεχτούν εύκολα την άφιξη μιας επαρχιώτισσας στο σπίτι. Ο Μπαχρί καλωσορίζει θερμά τη Ντενίζ στο σπίτι του και ταυτόχρονα προσπαθεί να βοηθήσει τη Μεριέμ. Η επιμονή του έπιασε τόπο και τελικά η Μεριέμ θα φύγει για θεραπεία στην Αμερική. Η Μπανού εξακολουθεί να ζει σε έναν ψεύτικο κόσμο. Το κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο εξοργίζεται, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματική ζωή στον έξω κόσμο και έτσι, δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Θα αλλάξει στάση απέναντί της; Η Ντενίζ μιλώντας στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, δεν της φανερώνει τη δυσαρέσκειά της για τη ζωή της στο σπίτι του Μπαχρί. Η Ντενίζ προσπαθεί ν’ αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τον Οζγκιούρ και τον Εφέ κι έτσι, βγαίνει μαζί τους εξώ, μην γνωρίζοντας ότι τη δυσάρεστη έκπληξη που την περιμένει.
Τα πειράγματα του Μελίχ και των φίλων του προς τη Ντενίζ έχουν ως αποτέλεσμα να πέσει στην πισίνα. Η Ντενίζ δεν ξέρει κολύμπι και ο Μερτ τη σώζει. Θυμωμένος όμως με τον Μελίχ τον αναγκάζει να της ζητήσει συγγνώμη και ένταση μεταξύ τους δυναμώνει. Ο επικείμενος ερχομός του Καζίμ, προκαλέι ένταση στο σπίτι της Μπανού. H Σούνα, η οποία αγαπάει πολύ τον πατέρα της Μπανού, γίνεται συνένοχος στο ψέμα μετά από πιέσεις της Σαμπιχά. Η Σούνα έρχεται αντιμέτωπη με απρόσμενες αντιδράσεις από την πλευρά της Πελίν. Η Μπανού μην μπορώντας να κρυφτεί από την αδερφή της, δύσκολα θα καταφέρει να βγει από την κατάσταση που έχει φτάσει. Η Ντενίζ εξακολουθεί να μην νιώθει ευτυχισμένη στο καινούργιο σπίτι και πηγαίνει στο νοσοκομείο να βρει τον Μπαχρί προκειμένου να μιλήσουν για τη μητέρα της. Θα καταφέρει να μάθει την αλήθεια;

Read More

And More