Στάσεις εργασίας και σήμερα στα ΜΜΜ - Δες τις αλλαγές στις συγκοινωνίες για όλη την εβδομάδα!

Στάσεις εργασίας και σήμερα στα ΜΜΜ – Δες τις αλλαγές στις συγκοινωνίες για όλη την εβδομάδα! | tlife.gr

Δίχως τέλος η ταλαιπωρία και γι’ αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι συνδικαλιστές στα ΜΜΜ δεν κάνουν βήμα πίσω στη διαμάχη τους με την κυβέρνηση. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τα ΜΜΜ την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, σίγουρα θα αντιμετωπίσεις ξανά πρόβλημα, ενώ δεν αποκλείεται η ίδια κατάσταση να επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Λεωφορεία και τρόλεϊ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11:00-15:00. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 13 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

ΗΣΑΠ: Σκέψεις για 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Ακινητοποιημένοι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα μείνουν την Τρίτη οι συρμοί του Ηλεκτρικού. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 του μηνός και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη.

Μετρό: Κανονικά την Τρίτη, 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Κανονικά θα κινηθούν την Τρίτη οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ. Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα απέχουν από τα καθήντά τους από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 20:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Το Τραμ θα ακινητοποιηθεί 12:00 με 16:00.

Μεταξύ των συνδικαλιστών του Μετρό, πάντως, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μήνα, θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών αναμένεται, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Ρεππα, να τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Λίγα λεπτά αφότου οι εργαζόμενοι στο Μετρό εξήγγειλαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Μεταφορών, ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε σχέση με το σχέδιο εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών.

«Πρέπει να κινηθούμε μαζί αν είναι κοινός ο στόχος, να έχουμε ποιοτικές συγκοινωνιακές υπηρεσίες και πρέπει ο λόγος να είναι μετρημένος και η στάση μας, στάση ευθύνης. Δε θα δείξουμε με το δάκτυλό μας τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες αλλά θέλω και οι εργαζόμενοι να μη χρησιμοποιούν τη γροθιά τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα, τόνισε ότι με τις κινητοποιήσεις τους πλήττονται οι λιγότερο εύποροι και ζήτησε από τους εργαζομένους να καταλάβουν ότι το προσωπικό τους συμφέρον δεν μπορεί να επικαλύπτει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

READ more