Στάχτη το σπίτι του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο Μάτι

Κάηκε το “καταφύγιο” του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο Μάτι. Το σπίτι όπου έμενε μαζί με τη σύζυγό του Φοίβη κάηκε ολοσχερώς. Η σύζυγος του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στα media ότι κάηκαν τα πάντα από την κατοικία τους και ανάμεσά τους και προσωπικά πράγματα του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού.

Στο σπίτι φυλασσόταν και η αλληλογραφία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου με σημαντικές προσωπικότητες ανά τον κόσμο, κινηματογραφικά ρούχα από τις ταινίες του, βραβεία, κόπιες των ταινιών και πολλά άλλα σημαντικά κειμήλια του πολιτισμού της Ελλάδας , τα οποία έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά από την πύρινη λαίλαπα.

«Την ημέρα της φωτιάς ήμασταν εδώ. Πήγαμε στη θάλασσα με την εγγονή μου και τη κόρη μου που μόλις είχε έρθει από τη Νέα Υόρκη. Δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ειδοποίησε κανείς. Είχαμε πάει να επισκεφτούμε μια φίλη μου η οποία ήταν χειρουργημένη η οποία τελικά πνίγηκε. Το δικό μου σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Κάηκαν τα βιβλία του άντρα μου η αλληλογραφία του με διάσημους ανθρώπους, όλα τα βιβλία των συγγραφέων που του είχαν αφιερώσει», ανέφερε στο ηλεκτρονικό Πρώτο Θέμα η Φοίβη Αγγελοπούλου την ώρα που βρέθηκε στα απομεινάρια του σπιτιού τους.

Read More

And More