Σταύρος Κωνσταντίνου: ”Μετά το αρχικό μου σοκ, είχα να αντιμετωπίσω τη μητέρα μου που έκλαιγε”

Ο Σταύρος Κωνσταντίνου προχωρά στη ζωή του βήμα-βήμα, ασχέτως αν δίνει την εντύπωση πως μένει στάσιμος επαγγελματικά. Η ψυχανάλυση που έκανε στο παρελθόν, τον βοήθησε να μην είναι σοβαροφανής αλλά ο εαυτός του. Ο τραγουδιστής μιλάει για όλα στη συνέντευξή του στο κυπριακό περιοδικό Down Town και την Κωνσταντίνα Γεωργίου.

Τελικά, τι συμβαίνει με σένα και τις γυναίκες; Γιατί θέλουν να σε εκδικηθούν; Η μια ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες σου στο διαδίκτυο και η άλλη σε βρίζει μέσω Facebook. Πάντως, ο μόνος που δεν πρέπει να έχει παράπονο είναι ο δικηγόρος σου.
Αυτό είναι αλήθεια (γέλια). Κι εγώ απορώ. Αν ήξερα ότι με πολιορκούν τόσες, δεν θα περνούσαν δυο χρόνια και να μην έχω κάνει μια σοβαρή σχέση.

Νιώθεις πληγωμένος;
Εννοείται. Δεν προκάλεσα ποτέ για να τύχω μιας τέτοιας αντιμετώπισης. Στα δέκα χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι, πρώτη φορά μού έτυχε κάτι τέτοιο. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ.

Πιστεύεις ότι έχεις μερίδιο ευθύνης;
Στην πρώτη περίπτωση, ναι. Δεν θεωρώ κακό να βγάζει κανείς φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή. Άλλωστε, νομίζω πως η πλειοψηφία έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Απλώς, εγώ εμπιστεύτηκα λάθος άτομο. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν είχα ποτέ προσωπική επαφή με την κοπέλα. Ήξερα μόνο πως ήταν θαυμάστριά μου, ίσως η πιο φανατική. Δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω μια συναυλία στην Κύπρο ή να εμφανιστώ σε μια εκδήλωση και να μην είναι εκεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ήταν ερωτευμένη μαζί μου και πληγώθηκε γιατί νόμιζε πως είχα σχέση με τη Georgia Παναγή, το ταίρι μου στο «Dansing for you».

Θύμωσες με όσους υποστήριξαν ότι εσύ έστησες το θέμα με τις φωτογραφίες, προκειμένου να βρεθείς στο επίκεντρό της προσοχής;
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Πάντως, δεν έβγαζα τραγούδι και ήθελα να το προωθήσω, όπως λέχθηκε. Αν ήταν έτσι, θα έκανα κάτι τέτοιο, την εποχή που ήμουν στην Ελλάδα.

Οι γονείς σου πώς αντέδρασαν; Χρειάστηκε να τους δώσεις εξηγήσεις;
Μετά το αρχικό σοκ, που ξύπνησα κι είδα τον εαυτό μου γυμνό στο διαδίκτυο, είχα να αντιμετωπίσω τη μητέρα μου που έκλαιγε και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Αντιλαμβάνεσαι, ότι για έναν γονιό που είναι σεμνός και παλαιότερων αρχών, κάτι τέτοιο φαντάζει σαν να είναι το τέλος. Ο πατέρας μου, επειδή δούλευε ως ηθοποιός μέχρι το 2000, ήταν περισσότερο εξοικειωμένος. Αμέσως μου είπε: «Γιε μου, άσε τους να λένε».

Το ότι ανεβάζεις ημίγυμνες φωτογραφίες σου στο Instagram, σημαίνει ότι τα έχεις βρει με τον εαυτό σου;

Μεγαλώνοντας, άρχισα να ξεθαρρεύω σε κάποια θέματα, χωρίς όμως να ενοχλώ ή να γίνομαι προσβλητικός προς τον οποιονδήποτε. Δεν έχω αλλάξει ως χαρακτήρας. Θεωρώ ότι δεν κάνω κάτι κακό. Τι να με δει κάποιος σε μια παραλία, τι να με δει σε μια selfie στο Instagram.

Έχεις καταφέρει να καταπολεμήσεις τυχόν ανασφάλειες του παρελθόντος;

Βέβαια. Μετά την κατάθλιψη που είχα βιώσει στο παρελθόν, πλέον τα έχω ζουμάρει όλα και έχω πει πως ό,τι έχει γίνει, συνέβη για κάποιο λόγο. Σήμερα, αισθάνομαι ότι κρατώ την καριέρα μου στα χέρια μου. Δεν έχω ανασφάλεια πια εάν θα χάσω αυτό που χτίζω, γιατί το κάνω μόνος μου. Συν, ότι τώρα βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια και στους φίλους μου, που τους είχα στερηθεί στο ξεκίνημά μου. Τότε, επειδή εισέπραττα αγάπη απ’ όλους, αισθανόμουν το βάρος να μην απογοητεύσω κανέναν. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιορίζω τον εαυτό μου.

Πότε βίωσες την κατάθλιψη;
Όταν τελείωσε το «Super Idol» είχα μια ανοδική πορεία, με δυνατές συνεργασίες. Ήμουν 19 χρονών και μου έκαναν πλύση εγκεφάλου πως από δω και πέρα, έτσι θα ήταν η ζωή μου. Όταν άρχισα να διαπιστώνω ότι λόγω της κρίσης εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε αναλώσιμα «προϊόντα», άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το δεύτερο «χτύπημα», ήρθε όταν διέκοψα τη συνεργασία μου με τον Ηλία Ψινάκη, παρόλο που ήταν κάτι που ήθελα. Τότε, αισθάνθηκα επαγγελματική ανασφάλεια. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Είχα βέβαια δίπλα μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου, αλλά εκείνοι δεν μπορούσαν να με πάρουν ένα βήμα μπροστά στα καλλιτεχνικά, που ήταν το όνειρό μου.

Ζήτησες τη βοήθεια ψυχολόγου;
Αρχικά, δίσταζα. Βλέποντας όμως σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Θεοφάνους, να δηλώνουν δημόσια πως έχουν κάνει ψυχανάλυση, αποφάσισα να σταματήσω να ντρέπομαι και να ζητήσω βοήθεια. Και δεν το μετάνιωσα.

Παλαιότερα, μου είχες πει πως θα κάνεις οικογένεια μετά τα 30. Τώρα, που έχεις φθάσει σ’ αυτή την ηλικία, υπάρχει στα πλάνα σου;
Πριν από δυο χρόνια, είχα δυνατά συναισθήματα για μια γυναίκα, αλλά εκείνη δεν τα συμμεριζόταν. Όπως ήταν φυσικό, πληγώθηκα. Έκανα αρκετούς μήνες για να ξαναδώ ερωτικά μια γυναίκα. Δεν μου έχει μείνει κανένα απωθημένο, αλλά από τότε δεν ένιωσα τίποτα τόσο έντονο, εξ ου και δεν έχω δημιουργήσει σοβαρή σχέση. Οπότε, για να νιώσω έτοιμος να κάνω οικογένεια, θα πρέπει να ερωτευτώ παράφορα. Τότε, είμαι άξιος να βρω εκκλησία και να παντρευτώ την επόμενη μέρα.

Read More

And More