Σταύρος Ξαρχάκος – Ηρώ Σάια: Σπάνια βραδινή έξοδος για το ζευγάρι! [pics]

Ο μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος με την σύζυγό του τραγουδίστρια Ηρώ Σάια, κάνουν λίγες και επιλεκτικές βραδινές εξόδους. Χθες ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε στο Christmas Theater, για να παρακολουθήσουν την μουσική παράσταση “Βουλγάρικες φωνές”!

Το ζευγάρι που γνωρίστηκε το 2008 παντρεύτηκε τον Απρίλιο του 2015! Την ευτυχία τους συμπλήρωσαν τα δίδυμα παιδιά τους που ήρθαν στον κόσμο τον Νοέμβριο του 2016!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια μοναδική παράσταση που έχει μαγέψει όλους όσους αγαπούν την μουσική του κόσμου έρχεται και στην Αθήνα. Η υπέροχη τραγουδίστρια των Dead Can Dance αλλά και του soundtrack της ταινίας «Μονομάχος» Λίζα Γκέραρντ συναντά μια από τις κορυφαίες χορωδίες γυναικών στον κόσμο με τίτλο The Mystery Of the Bulgarian Voices.

Αυτή η παράσταση βασίζεται στον συνδυασμό μοναδικών φωνών – τραγουδιστών από τη χορωδία “The Mystery Of The Bulgarian Voices “, της Lisa Gerrard (Dead Can Dance) και του παγκόσμιου πρωταθλητή του beatboxing (η τέχνη της παραγωγής φωνητικών ήχων σε μίμηση μουσικών οργάνων, κατά κύριο λόγο κρουστών) – Skiller (Aleksandar Deyanov).
Η ανθρώπινη φωνή – ως μία από τις πιο ισχυρές ανθρώπινες εκφράσεις – αποτελεί το κέντρο αυτού του μουσικού ταξιδιού.

Το 1952 ιδρύθηκε, στην Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία η χορωδία “Το μυστήριο των βουλγαρικών φωνών”.

Η χορωδία προτάθηκε πολλές φορές για το βραβείο “Γκράμι” το οποίο έλαβε τελικά το 1990, με το δίσκο του “THE MYSTERY OF THE BULGARIAN VOICES – VOLUME II”, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Μαρσέλ Σελιέ. Η έκδοση της συλλογής γίνεται το 1987 και κάνει διάσημο το μουσικό σχήμα σε όλο τον κόσμο.

Read More

And More