Σταύρος Σβήγκος: Η εναλλακτική πρόταση γάμου που έκανε στη γυναίκα του και ο ερχομός του γιου του!

Έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα του ενώ οδηγούσε στην Αττική Οδό, αν και από την πρώτη στιγμή που την είδε ήξερε ότι θα την παντρευτεί. Το ίδιο ξαφνικά ήρθε και στη ζωή τους ο Μιχαήλ-Άγγελος. Για τον Σταύρο Σβήγκο η ευτυχία είναι συνώνυμο της ελευθερίας, γι’ αυτό και στην πιο ευτυχισμένη του στιγμή, τον γάμο του, θα ήθελε ιδανικά να φορέσει… μαγιό! Ο αγαπημένος ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Yes I Do και μίλησε για την πατρότητα, τη γυναίκα της ζωής του Ελένη αλλά και τα συναισθήματα που βιώνει για τον γιο του…

Σταύρο, ως νέος μπαμπάς, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που αναθεώρησες;

Δεν μπορώ να πω ότι αναθεώρησα ολοκληρωτικά τη φιλοσοφία μου σαν άνθρωπος. Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι αυξήθηκε η ανάγκη μου να είμαι ακόμα περισσότερο υπεύθυνος απέναντι σε αυτό το πλάσμα. Από το πώς θα μεγαλώσει, τι εφόδια θα του δώσω για να αντεπεξέλθει στην κοινωνία που ζούμε, μέχρι τι συνέπειες θα έχει η κάθε του απόφαση για εκείνον, και εντέλει όλα αυτά πόσο ελεύθερο άνθρωπο θα τον κάνουν. Αυτό αποτελεί το άγχος και την προτεραιότητά μου απέναντι στον μικρό.

Και πώς καταφέρνει το ζευγάρι να παραμείνει μαζί μετά την έλευση ενός μωρού;

Δύσκολα (γέλια). Σαφώς και αστειεύομαι. Το κάθε ζευγάρι, και κυρίως όσα έχουν υποδεχθεί το πρώτο τους παιδί, δοκιμάζονται πιο πολύ με το εγώ τους. Με καλή όμως συνεννόηση, υπομονή και σωστή διαχείριση της κατάστασης, πρέπει να ξέρουν ότι αυτό το πλάσμα θα τους φέρει τόσο κοντά, όσο δεν έχουν φανταστεί.

Ποιο ήταν εκείνο το χαρακτηριστικό που είδες στην Ελένη και είπες “she’s the one” ;

Με την Ελένη συμπληρώνουμε τρία χρόνια που είμαστε μαζί. Από τις πρώτες μέρες της γνωριμίας μας, είχα πει στους φίλους μου ότι αυτή τη γυναίκα θα την παντρευτώ. Στην αρχή γέλαγαν όλοι. Εκείνο όμως που με έκανε να την ξεχωρίσω ως τη γυναίκα που θέλω να παντρευτώ είναι το ελεύθερό της πνεύμα που τη χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο.

Με την Ελένη δίνετε την εικόνα ενός τόσο «εναλλακτικού» ζευγαριού… Να υποθέσω ότι και η πρόταση γάμου ήταν ανάλογη;

Αν θεωρείς ότι το να είσαι στο αμάξι, στην Αττική Οδό, να οδηγείς και ξαφνικά κι αυθόρμητα να λες στον άλλο «Τι λες, παντρευόμαστε;» είναι εναλλακτικό ή διαφορετικό, τότε ναι, και η πρόταση γάμου μπορεί να χαρακτηριστεί «διαφορετική». Όμως, ο μικρός μας πρόλαβε με τον ερχομό του και έτσι όλα επισπεύστηκαν.

Πρώτη φορά ως ηθοποιός πάνω στη σκηνή, πρώτη φορά αγκαλιά με τον μικρό; Ποια είναι τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν;

Και οι δυο καταστάσεις είναι κάτι το ασύλληπτο και σίγουρα δεν μπορώ να τις συγκρίνω. Η μόνη λέξη που μπορεί να δώσει ένα μικρό στίγμα του πώς ένιωσα και στις δυο περιπτώσεις είναι αγάπη. Σίγουρα όμως δεν μπορώ να τις συγκρίνω μεταξύ τους. Γι’ αυτό και στους φίλους μου έχω εξομολογηθεί «Δε θα σας πω ποτέ τη φράση: Θα κάνετε παιδί και θα δείτε». Ο καθένας θα το βιώσει με τον τρόπο του και θα νιώσει πολλά και έντονα συναισθήματα.

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Read More

And More